Eerste elftal

Genadeklap verwacht voor Vitesse: "Daardoor degradeer je meteen"

Genadeklap verwacht voor Vitesse: "Daardoor degradeer je meteen"

Vitesse is al langere tijd bezig met de overname van de club. De Common Group, een Amerikaanse investeringsmaatschappij, werd eerder dit jaar afgekeurd door de KNVB. Vastgoed ondernemer Micheal van de Kuit oriënteerde voor een overname. Maar na de eerste gesprekken met oud-directeur van FC Twente Paul van der Kraan trok hij zich terug. Het volgende slechte nieuws is opkomst. Zo zou de club uit Arnhem puntenaftrek krijgen wegens de overtreding van meerdere licentieregels.

Chris Woerts weet te vertellen dat Vitesse puntenaftrek zal krijgen. "Ze hebben namelijk zes licentieregels overtreden. Normaal gesproken krijg je dan puntenaftrek. Dinsdag was de vergadering van de clubs. Die zijn een beetje geïrriteerd dat de licentiecommissie maar blijft treuzelen, treuzelen, treuzelen met dat besluit", vertelt de sportmarketeer bij Vandaag Inside.

Ondanks het uitstellen van besluit, is de kans volgens Woerts heel groot dat Vitesse daadwerkelijk puntenvermindering zal krijgen. "Normaal hebben clubs voor mindere zaken veel meer punten afgetrokken gekregen. Maar ze wachten, en ze wachten maar. Vitesse krijgt puntenaftrek, dat is de algemene verwachting."

De sportmarketeer vertelt waarom er zolang wordt gewacht met het maken van het besluit. Op zondag 7 april staat de Gelderse derby op de planning, een beladen wedstrijd tussen Vitesse en NEC. "Maar bij de KNVB denken ze: volgende week Vitesse – NEC, niet zo’n goede timing om dan puntenaftrek te doen, want dan ben je gelijk gedegradeerd", besluit Woerts.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties