Eerste elftal

Gepolste Schreuder in de toekomst alsnog naar FC Twente? "Hij zou goed passen"

Gepolste Schreuder in de toekomst alsnog naar FC Twente? "Hij zou goed passen"

Dick Schreuder werd vorig jaar genoemd als mogelijke opvolger van Ron Jans. De 52-jarige oefenmeester maakte al indruk bij VV Katwijk en promoveerde vorig seizoen met PEC Zwolle. Joseph Oosting werd uiteindelijk de nieuwe FC Twente-trainer en Schreuder vertrok naar de Spaanse derdedivisionist CD Castellón.

Volgens Jan van Staa kan Schreuder de eredivisie prima aan en zou hij zelfs een uitstekende trainer zijn voor FC Twente. "Heerenveen was een ploeg geweest voor hem. In de toekomst zou hij, gezien zijn stijl van werken en manier van spelen, goed bij Twente passen", zegt Van Staa bij De Oosttribune van RTV Oost. "Dat heeft met name met het aanvallende gedeelte te maken. Er is een verschil met de eredivisie, maar het is wel een trainer met potentie. Hij is een aanvallend ingestelde trainer."

Afgelopen zomer vertrok Schreuder nog niet naar FC Twente. Tijmen van Wissing denkt dat een reden hiervoor is dat zijn broer Alfred Schreuder een moeilijke geschiedenis heeft gehad bij FC Twente. "Dat heeft denk ik niet meegewerkt", zegt de clubwatcher. Stond hij niet op de lijst in Enschede? "Bruggink heeft hem niet echt besproken. Er is wel een keer gepolst: wat is Dick voor trainer? Ik weet dat hij wat referenties heeft gehaald, maar ik weet niet of hij serieus in beeld is geweest. Ik denk dat Oosting echt wel op pole position stond."

Na de promotie met PEC Zwolle besloot Schreuder afgelopen zomer naar Spanje te vertrekken om CD Castellón te gaan trainer. De club speelt op het derde niveau, waar het momenteel afstevent op het kampioenschap. Met nog vijf wedstrijden te spelen is de voorsprong acht punten op achtervolger FC Córdoba.

Opinie: Denk jij dat Schreuder goed bij FC Twente zou passen? Laat het weten in de reacties.

Poll

Denk jij dat Schreuder bij FC Twente zou passen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties