Eerste elftal

Gertjan Verbeek had moeite met ontslag bij FC Twente

Gertjan Verbeek had moeite met ontslag bij FC Twente

In het seizoen van 2017-2018 was Gertjan Verbeek voor een korte periode trainer van FC Twente. De geboren Deventenaar werd ontslagen vanwege zijn tegenvallende resultaten, datzelfde jaar degradeerde de ploeg uit Enschede uit de eredivisie. De oefenmeester kijkt terug op zijn tijd bij de Tukkers en vertelt dat zijn ontslag hard aankwam.

Verbeek hield het net geen vijf maanden vol bij de club waar hij in het verleden fan van was. Ondanks dat hij al eerder was ontslagen was het opnieuw een pijnlijk moment. “Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Ik ben ook bij Feyenoord ontslagen, bij FC Twente ontslagen. Dat vreet aan je”, vertelt hij in de podcast Het is maar een spelletje.

Al was het moment dat hij bij de Tukkers de laan uit werd gestuurd niet alleen voor hem lastig. "Zeker bij FC Twente, toen ik een vrouw en kind had, kwam dat nog veel harder binnen. Je gaat er zelf wel wat makkelijker mee om, omdat je weet dat het er helaas bij hoort." Zij wisten namelijk niet hoe zoiets verloopt. "Maar mijn vrouw en kind weten dat niet. Die denken: wat gebeurt hier? Wat is er aan de hand?”

Tegenwoordig wordt er veel gedeeld op social media, dat was in zijn tijd wel anders. "Toen had je op maandagochtend de ochtendkrant. Die las je of las je niet en dan hield het op. Dan was het vrijdag weer een persconferentie, maar die was heel summier." Vooral bij de grotere clubs wordt het de trainers lastig gemaakt. "Zeker als je bij Heerenveen of Heracles trainer bent, dat is wat anders dan bij Feyenoord en FC Twente. Bij Heracles en Heerenveen word je ook niet echt op de proef gesteld wat pijnlijke vragen betreft", besluit Verbeek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties