Eerste elftal

Gestopte Brama pakt wéér een schaal: Clubicoon wint FIFPRO Merit Award 2023

Gestopte Brama pakt wéér een schaal: Clubicoon wint FIFPRO Merit Award 2023

Wout Brama besloot vlak voor het einde van het afgelopen seizoen dat het genoeg was geweest. De clubicoon had de afgelopen jaren te veel last van blessures en besloot daarom op 36-jarige leeftijd te stoppen. Brama kende een prachtige carrière waarbij hij zijn hoogtepunten allemaal vierde bij FC Twente. Hij won als één van de weinige spelers álle Nederlandse prijzen met als hoogtepunt de kampioensschaal in 2010.

Hoewel Brama nu al enige tijd is gestopt, heeft hij toch opnieuw een schaal mogen ontvangen. Hij ontving de FIFPRO Award 2023, een prijs die wordt uitgereikt aan (ex)profvoetballers die zich op bijzondere wijze inzetten voor de maatschappij. Hij ontving deze prijs samen met Maud Roetgering voor hun kinderboek ‘Wout & Maud, het geheim van de trainer’.

"Met ons kinderboek ‘Wout & Maud, het geheim van de trainer’ hebben we de jury weten te overtuigen. In het boek vol spannende verhalen is inclusiviteit in de voetballerij subtiel verwerkt. Daarnaast motiveert het ouders en kinderen om (meer) te gaan lezen. Dank aan onze partner John Blankenstein Foundation en aan SportsGen voor de hulp bij de verkoop en marketing. Samen hebben we wat moois neergezet waar we best trots op mogen zijn!"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties