Eerste elftal

Gevoelsmens Oosting openhartig: "Ik had het er best lastig mee"

Gevoelsmens Oosting openhartig: "Ik had het er best lastig mee"

Per 1 juli is Joseph Oosting de nieuwe trainer van FC Twente. Aan hem de taak om hetgeen Ron Jans de afgelopen jaren heeft neergezet te continueren en waar mogelijk verder te perfectioneren. FC Twente wil jaarlijks strijden om Europees voetbal en in de toekomst ook weer tegen de top drie aan gaan schuren. Dat laatste is nu nog niet aan de orde, maar de verwachtingen bij de Twente-supporters zijn altijd hooggespannen.

Voordat Oosting aan de slag gaat in Enschede wil hij het seizoen goed afsluiten bij RKC. Op dit moment staat hij met de Waalwijkers op een achtste plek. Weet hij deze te behouden, dan is het niet uitgesloten dat hij FC Twente treft in de Europese playoffs. Hij heeft nog vijf wedstrijden om deze positie te verdedigen.

Vorige week bracht Oosting zijn spelersgroep zelf het nieuws dat hij komend seizoen aan de slag gaat bij FC Twente. De reactie was schitterend. "Ik kreeg applaus. Ze waren blij voor mij", vertelt de oefenmeester in gesprek met ESPN.

Dat is best bijzonder in een wereld waarin iedereen met zichzelf bezig is, en je als trainer soms ook hard moet zijn tegen spelers. "Jawel, maar dat kan ook makkelijk", vervolgt Oosting. "Op het moment dat je met elkaar werkt, dan horen daar ook harde gesprekken, daar hoort lachen bij, daar hoort eigenlijk alles bij. Laat ik het zo zeggen, ik vind dat normaal."

Was het geen bijzonder moment dan? "Bij mij gaat het om de vorm hoe je dat dan brengt. Uiteindelijk heb ik het voordat alles bekend werd mijn jongens verteld. Ik vind dat ze dat van mij moeten horen omdat we dagelijks met elkaar werken. En niet dat ze het uit de krant of op Twitter lezen. Ze moesten het van mij horen. Alleen had ik het er best lastig mee moet ik zeggen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties