Eerste elftal

Geweldig seizoen van Kjolo wordt beloond met enorme stijging in marktwaarde

Geweldig seizoen van Kjolo wordt beloond met enorme stijging in marktwaarde

Mathias Kjolo maakte dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door. Daar waar de Noor onder Ron Jans de ene wedstrijd wel speelde en de ander niet, stond hij bij Joseph Oosting steevast in de basiself. De centrale middenvelder vormde samen met Michal Sadílek het blok op het middenveld en wist zelfs aanwinst Carel Eiting op de bank te houden. Zijn marktwaarde is dan ook flink gestegen.

Onder Jans speelde Kjolo het begin van het seizoen regelmatig, maar in de tweede seizoenshelft moest de centrale middenvelder genoegen nemen met een plaats op de bank. Directe concurrent Ramiz Zerrouki vertrok in de zomer, waardoor er een plek op het middenveld leek vrij te komen voor Kjolo. Echter trok FC Twente FC Volendam-uitblinker Eiting aan.

De 22-jarige Noor ging de concurrentiestrijd aan met de Amsterdammer. Al leek deze snel voorbij. Kjolo startte nagenoeg elk duel bij FC Twente in de basis. Hiermee hield hij de beoogde vervanger van Zerrouki, oftewel Eiting, op de bank. Hij wist in het thuisduel tegen Almere City FC ook zijn eerste doelpunt te maken voor de club uit Enschede. Kjolo gaf dit seizoen geen enkele assist.

Zijn goede prestaties dit seizoen zijn ook de site transfermarkt niet ontgaan. De marktwaarde van de Noor werd vorige zomer geschat op zo'n 1,2 miljoen euro. Bij updates van deze waarde tijdens het seizoen was al een forse stijging te zien. Aan het eind van dit seizoen wordt zijn marktwaarde op maar liefst vijf miljoen euro geschat. Hiermee staat hij op de vijfde plek als meest waardevolle speler van FC Twente uitgedrukt in euro's.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties