Eerste elftal

Geweldige middag voor trotse aanvoerder Sadílek: Goal, assist en drie punten

Geweldige middag voor trotse aanvoerder Sadílek: Goal, assist en drie punten

De eerste drie aanvoerders van FC Twente stonden zondag tegen RKC Waalwijk allemaal niet in de basis: Wout Brama en Ricky van Wolfswinkel zaten op de bank, Robin Pröpper was geschorst. Daardoor begon Michal Sadílek als aanvoerder. In gesprek met FC Twente blikt hij terug op de wedstrijd, die met 0-5 werd gewonnen.

"Het was heerlijk", vertelt Sadílek op het YouTube-kanaal van FC Twente. "We hadden controle van begin tot eind. We gaan met een heerlijk gevoel naar huis. We gaven de tegenstander niet veel kans. Dat was tegen FC Emmen en NEC ook zo. We zijn bezig aan een goede reeks. Hopelijk kunnen we dit doorzetten naar de play-offs."

FC Twente is goed vorm met de play-offs op komst. "Dat is natuurlijk lekker, maar de play-offs zijn natuurlijk anders. Je hebt wat extra druk op de wedstrijden. Maar als we spelen zoals tegen RKC, kunnen we ook met heel veel vertrouwen naar die wedstrijden toe."

Sadílek is trots dat hij aanvoerder was. "Het is een hele grote eer voor mij om aanvoerder te zijn voor deze club", zegt de 23-jarige middenvelder, die zondag goed was voor zijn tweede goal en zijn tweede assists van het seizoen. "Ik heb niet zoveel wedstrijden gespeeld dit seizoen, maar ik heb meer goals dan afgelopen seizoen. Misschien is het niet mijn laatste goal van het seizoen", besluit Sadílek, die vorig seizoen één doelpunt maakte.

Sadílek gaf bij de 0-2 een strakke voorzet met buitenkant links, die alleen nog maar ingetikt hoefde te worden door Manfred Ugalde. Bij de 0-4 was hij zelf het eindstation van een voorzet van Gijs Smal. De Tsjech tikte de bal goed binnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties