Eerste elftal

Glunderende Oosting vol trots: "Mooi dat ik onderdeel uitmaak van het noaberschap"

Glunderende Oosting vol trots: "Mooi dat ik onderdeel uitmaak van het noaberschap"

Maandagmiddag stond de eerste groepstraining van FC Twente van het nieuwe seizoen op het programma. Dit betekende gelijk ook dat Joseph Oosting voor het eerst op het trainingsveld in Hengelo stond als hoofdtrainer van de Tukkers. Vanochtend reed de 51-jarige oefenmeester vol trots vanuit Emmen naar het trainingscomplex van FC Twente.

"Ik kom uit het noord-oosten van Nederland en daar is Twente een begrip", vertelt Oosting in gesprek met RTV Oost. "Je bent daar hoofdtrainer van en rijdt dan vanaf Emmen op de A31 via Duitsland deze kant op", zegt hij terwijl hij een grote grijns op zijn gezicht krijgt en zijn ogen beginnen te twinkelen. "Ja, dan had ik en heb ik er heel veel zin."

Zat Oosting dan met een trots gevoel achter het stuur? "Trots is misschien wel het goede woord om hier trainer van te zijn. Ik ben een sociale trainer. Dat ik onderdeel uitmaak van het noaberschap, vind ik mooi en daar pas ik gewoon goed bij", besluit de trainer zijn eerste interview in dienst van FC Twente.

Oosting moet gelijk aan de bak, want over 24 dagen staat de eerste officiële wedstrijd alweer op het programma. Dan komt Hammarby IF op bezoek in de tweede voorronde van de Conference League. Daarvoor staan er nog drie wedstrijden gepland. Aankomende zaterdag is Rood Zwart uit Delden de tegenstander, een week later Odense BK en weer een week later FC Schalke 04.

Voorbereiding FC Twente seizoen 2023-2024

Datum Wedstrijd
Za. 08-07 (16:00 uur) Rood Zwart - FC Twente (Delden)
Za. 15-07 (15:00 uur) FC Twente - Odense BK (Goor)
Za. 22-07 (13:30 uur) Schalke 04 - FC Twente (Gelsenkirchen)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties