Eerste elftal

Grote personele problemen voor Vitesse-trainer Cocu in aanloop naar FC Twente

Grote personele problemen voor Vitesse-trainer Cocu in aanloop naar FC Twente

Woensdagavond wordt om 20:00 uur de aftrap verricht voor de wedstrijd FC Twente - Vitesse. Beide ploegen verloren afgelopen weekend, Vitesse met 1-0 bij Sparta en FC Twente met 1-0 bij RKC, en zinnen op revanche. Vitesse hoopt te kunnen stunten in de Grolsch Veste om zo niet voor de vijfde keer op rij te verliezen. Echter kampt Vitesse-trainer Philip Cocu met de nodige blessures.

Hij mist tegen FC Twente maar liefst vijf spelers: Mathijs Tielemans, Amine Boutrah, Said Hamulic, Thomas Buitink en Davey Pröpper. De eerste vier werden afgelopen zomer aangetrokken door Vitesse. "Daarmee is de spoeling weer dun. Maar met dat gegeven moeten we omgaan. We werken met de spelers die er wel zijn", aldus Cocu in gesprek met De Gelderlander. "We moeten er alles aan doen daar een resultaat neer te zetten."

Om FC Twente en ook andere partijen niets wijzer te maken, werd er de afgelopen dagen getraind achter gesloten deuren. De vraag is dus welk konijn Cocu uit zijn hoge hoed gaat toveren. Eén ding is zeker en dat is dat sterspeler Million Manhoef terugkeert van een schorsing. "De voorbereiding op Twente is kort, na de wedstrijd van zondag bij Sparta. Iedereen kent de belangen, al zo vroeg in het seizoen. We moeten strijd leveren voor een resultaat.”

Vermoedelijke opstelling Vitesse:
Room; Arcus, Isimat-Mirin, Hendriks, Pinto; Meulensteen, Van Ginkel, Kozlowski; Jonathans, Fofana, Manhoef.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties