Eerste elftal

Grote personele problemen: Wie gaat starten als linksbuiten?

Grote personele problemen: Wie gaat starten als linksbuiten?

Ron Jans is op dit moment niet te benijden. De trainer moest het vorige week tegen sc Heerenveen doen zonder vijf (!) middenvelders. Zerrouki, Sadílek, Kjolo, Brama en Salah-Eddine waren allemaal niet inzetbaar. Zaterdag wacht Fortuna-uit en nu heeft hij een probleem in de aanval. Hij heeft maar één buitenspeler tot zijn beschikking tegen de Limburgers.

Virgil Misidjan is nog ziek, Rots is langdurig geblesseerd en Denilho Cleonise is ook afgehaakt. Jans gaf in januari Christos Tzolis toestemming om terug te keren naar Norwich City, maar zal daar nu misschien toch wel een beetje spijt van hebben. De grote vraag is hoe de oefenmeester het probleem in de aanval op gaat lossen.

De eerste optie is om te starten met Van Wolfswinkel als linksbuiten en Ugalde in de spits. Deze variant werd afgelopen weekend geprobeerd tegen sc Heerenveen toen Cleonise met een kuitblessure in de kleedkamers achter moest blijven. Beide spelers waren in de tweede heft beslissend. Ugalde scoorde en Van Wolfswinkel gaf een assist. Durft Jans het ook aan om zo te starten?

Een andere optie is om Salah-Eddine de kans te geven als linksbuiten. De huurling van Ajax gaf na het vertrek van Tzolis aan dat ook hij als linksbuiten ingezet kan worden. Echter speelt hij voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen, de wedstrijd die hij niet kon starten omdat hij de week ervoor de griep had, op de plek van Michal Sadílek naast Zerrouki.

Omdat hij tegen sc Heerenveen niet fit genoeg was speelde Vlap op de plek van Sadílek en speelde hier een uitstekende wedstrijd. Hij kreeg van de Twente-supporters ook het hoogste cijfer en was daarmee de Man of the Match. Dit was goed voor zijn zelfvertrouwen die dit seizoen een flinke deuk had opgelopen omdat hij als tien niet scoorde. Laat Jans Vlap staan dan zal het middenveld bestaan uit Zerrouki, Vlap en Steijn. In dat geval kan Salah-Eddine in worden gezet als linksbuiten. Maar wat is volgens jou de beste optie? Laat het weten via de onderstaande poll.

Poll

Wie is volgens jou de beste optie?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties