Eerste elftal

Hake speelt met favorietenrol Go Ahead: "Wil je dat graag?"

Hake speelt met favorietenrol Go Ahead: "Wil je dat graag?"

Zondag staat er een belangrijk duel op het programma voor FC Twente. De nummer vier van de eredivisie gaat op bezoek bij nummer vijf Go Ahead Eagles, dat FC Twente tot op vijf punten is genaderd. Het zal voor de bezoekers een lastig karwei worden om het gat weer te vergroten: van de laatste dertien thuiswedstrijden verloor 'Kowet' er geen één.

Go Ahead Eagles-trainer René Hake verwacht een mooie wedstrijd tegen zijn oud-club. "Het is mooi dat de clubs die van oudsher de 'Derby van het Oosten' spelen, nu dusdanig hoog op de ranglijst staan dat het een mooi affiche is voor zondag", vertelt de oefenmeester in gesprek met RTV Oost. "Het is aan ons, en natuurlijk heb je daar ook Twente bij nodig, om ervoor te zorgen dat het een mooie wedstrijd wordt en wij onze reeks hier thuis weer kracht kunnen bijzetten."

Door de interviewer wordt Hake gevraagd of zijn ploeg de favoriet is. "Wil je dat graag?", kaatst Hake de bal terug. "Je stelt de vraag niet voor niets, dus je wilt graag 'ja' horen, denk ik dan." De interviewer zegt dat hij denkt dat Go Ahead Eagles de favoriet is. Hake geeft niet echt antwoord op de vraag. "Twente beschikt over een hele goed ploeg en selectie. Wij ook, maar uiteindelijk zal met ons thuisvoordeel moeten blijken of we dat ook om kunnen zetten naar de rol die jij ons toedicht", lacht Hake.

Hake en FC Twente-trainer Joseph Oosting kennen elkaar al heel lang. Ze voetbalden in een ver verleden samen en hebben ook wat aan elkaar gehad in het trainersvak. "Het is leuk dat we elkaar op deze manier tegenkomen", zegt Hake. "Het is mooi dat Joseph een stap heeft kunnen maken naar een grotere club, wetende hoe lang hij er al mee bezig is om zichzelf als trainer te ontwikkelen. Ik vind het heel mooi dat het zo goed gaat met hem en met Twente."

Hoe gaat Hake met Go Ahead Eagles het FC Twente van Oosting verslaan? "Wij kunnen Twente hier thuis de baas zijn met een goed plan, goede energie en goed spel. Dat is ons streven. Of dat gaat lukken, zal aan de uitvoering liggen", besluit Hake.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties