Eerste elftal

Hake verbolgen over arbitrage: "Hebben hun werk niet goed gedaan"

Hake verbolgen over arbitrage: "Hebben hun werk niet goed gedaan"

Bij een 1-2 tussenstand bij Go Ahead Eagles - FC Twente ging een speler van de thuisploeg naar de grond na wat contact met Robin Pröpper. Sander van der Eijk en de VAR waren stellig: dit was geen strafschop waard. Go Ahead-trainer René Hake is verbolgen over de beslissing van de arbitrage. Hij vond het een '100 procent strafschop'.

"Hij snijdt voor hem langs, dat mag volgens mij. Dan wordt hij geraakt. Hij is al uit balans, dat klopt, maar als hij doorloopt, kan hij de bal vrij voorleggen", vertelt Hake in gesprek met ESPN. "Als iemand er alles aan doet om door te lopen om die bal nog te halen, moet dat beloond worden. Hij krijgt een tik, dan is het volgens mij een penalty."

De VAR had niet veel tijd nodig om het moment na te kijken: al snel ging het spel door. "Die waren van mening dat het heel duidelijk was. Ik denk niet dat ze het moment uit alle hoeken bekeken en dus hun werk niet goed gedaan hebben", zegt Hake.

Ook analist Robert Maaskant vond het een penalty waard. "Ik denk dat hij hem kan geven, absoluut. Hij raakt hem gewoon, precies wat René zegt. Hij snijdt hem in, is voorlangs en wordt ondersteboven gelopen. Ik denk dat de scheidsrechter beslist dat de bal misschien niet meer speelbaar zou zijn. Als je de beelden nakijkt, had het misschien nog wel gekund. Ik vind het een twijfelgeval. Als je écht gaat kijken, kan hij hem geven", besluit Maaskant.

Opinie: Had Go Ahead hier een penalty moeten krijgen? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties