Eerste elftal

Hake voelt: "Dat is vergelijkbaar met FC Twente en Feyenoord"

Hake voelt: "Dat is vergelijkbaar met FC Twente en Feyenoord"

René Hake heeft een geweldige prestatie geleverd in zijn tweede seizoen bij Go Ahead Eagles. Via de play-offs wist hij met 'Kowet' voor de derde keer in de clubgeschiedenis Europees voetbal te behalen. Dit gebeurde dankzij knappe overwinningen op bezoek bij NEC Nijmegen en FC Utrecht. De unieke prestatie heeft heel wat losgemaakt in Deventer.

"Dat besef ik goed, want daar ontkom ik niet aan", vertelt Hake in gesprek met Voetbal International. "Werkelijk iedereen komt naar me toe. We hebben de mensen in Deventer echt iets gegeven en trots gemaakt. Al bij ons vertrek richting De Galgenwaard en toen we na afloop van de wedstrijd tegen FC Utrecht terug met de bus de A1 afreden, werden we opgewacht door honderden fans. Het was met fakkels en vuurwerk één groot gekkenhuis."

"In De Adelaarshorst ging dat feest 's nachts met duizenden mensen gewoon door. Dan besef je wel dat we iets bijzonders hebben gepresteerd. Dit doet wel iets met de club, de fans en de stad, hoor. Ik krijg er weer kippenvel van. Op zulke momenten voel je nog meer dat Go Ahead een echte volksclub is. De beleving van de supporters in Deventer is volgens mij vergelijkbaar met FC Twente en Feyenoord. Ze zijn oprecht in hun emoties en ongelooflijk betrokken. Go Ahead is hun leven en dat voel je", besluit Hake.

Hake was tussen 2005 en 2010 trainer in de jeugdopleiding van FC Twente. In 2015 keerde hij terug bij de club als assistent-trainer. Al na twee maanden werd hij hoofdtrainer na het ontslag van Alfred Schreuder. Hake was ruim twee jaar trainer bij FC Twente, maar werd in oktober 2017 ontslagen vanwege de slechte resultaten. FC Twente stond op dat moment op de vijftiende plaatsen met zes punten uit acht wedstrijden. Na het ontslag van Hake ging het alleen nog maar minder: 18 punten uit de volgende 26 duels betekende rechtstreekse degradatie voor de Tukkers. De tijden zijn nu heel anders voor Hake, die volgend seizoen met Go Ahead gaat spelen in de tweede voorronde van de Conference League.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties