Eerste elftal

Hammarby IF- supporters ondanks noodverordening toch te vinden in de binnenstad van Enschede

Hammarby IF- supporters ondanks noodverordening toch te vinden in de binnenstad van Enschede

FC Twente gaat het donderdag 27 juli opnemen tegen het Zweedse Hammarby IF. Er zijn 1.500 kaarten beschikbaar gesteld voor Zweedse supporters in het uitvak van de Grolsch Veste. De burgemeester van Enschede heeft, naar aanleiding van het uit de hand lopen in het Europese duel van vorig jaar tegen Fiorentina, besloten dat de Zweden niet welkom zijn in de binnenstad. Maar niets is minder waar, want de Zweedse supporters zijn wel degelijk aanwezig in de binnenstad van Enschede.

De noodverordening betekent dat de Zweedse supporters op woensdag en donderdag niet welkom zijn in de binnenstad. "In het belang van ieders veiligheid is de binnenstad 26 juli en 27 juli niet toegankelijk voor aanhangers van de Zweedse club en andere clubs dan FC Twente om confrontaties tussen supporters te voorkomen", vertelde locoburgemeester van Enschede Van den Berg over de kwestie.

De noodverordening geldt van woensdag 10.00 tot vrijdag 10.00. Tussen die tijd staat er veel politie paraat om snel te handelen om ongeregeldheden te voorkomen. Ondanks de noodverordening zijn er toch Hammarby IF-supporters aanwezig in de binnenstad van Enschede op woensdag 26 juli. "Dit zou in Zweden absoluut niet kunnen. Zo ongastvrij zijn we nog nooit ontvangen. Ik snap ook niet waarom de lokale politiek deze maatregelen neemt. We staan in Zweden bekend als de liefste club van het land. Onze supporters bestaan voornamelijk uit kinderen, vrouwen en oudere fans. We zijn zeker fanatiek, maar absoluut niet gewelddadig", vertellen twee fanatieke aanhangers van Hammarby IF.

De Zweedse supporters hebben 1.500 kaarten gekregen in het stadion. Er wordt verwacht dat er veel meer Zweedse supporters komen naar Enschede, ook supporters zonder een kaartje voor de wedstrijd. De Zweedse supporters hebben echter niet veel hoop in de wedstrijd. Hammarby IF draait de laatste tijd namelijk niet goed. "We zijn trots op onze club, maar we moeten ook eerlijk zijn: we zijn verschrikkelijk slecht. We maken absoluut niet veel kans. Het is te hopen dat het bij 2-0 blijft", vertellen de fanatieke supporters tegen de Tubantia.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties