Eerste elftal

Hammarby zet matige lijn voort en verliest bij start tweede seizoenshelft

Op de dag dat FC Twente begon met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, speelde Europese tegenstander Hammarby IF haar eerste competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft. De Zweden zijn na de derde plek van afgelopen seizoen bezig aan een matig jaar. Ook bij de start van de tweede helft van het seizoen ging het mis: Hammarby IF verloor met 2-0 op bezoek bij nummer twee IF Elfsborg.

De competitie in Zweden gaat over een kalenderjaar, zoals we in Nederland niet gewend zijn. Vandaar dat Hammarby IF maandag al haar veertiende wedstrijd van het seizoen speelde. Na een matige eerste seizoenshelft, waarin het als negende van de zestien teams eindigde met slechts zestien punten uit dertien wedstrijden, begon de tweede seizoenshelft met een nederlaag. Sveinn Aron Gudjohnsen, de zoon van voormalig PSV-, Chelsea FC- en FC Barcelona-speler Eidur Gudjohnsen, zorgde in de dertiende minuut voor de 1-0. Vlak voor tijd besliste Johan Larsson de wedstrijd: 2-0. Dit was tevens de einduitslag.

Door de nederlaag is Hammarby IF op de ranglijst gepasseerd door Mjällby AIF. 'Bajen' staat nu tiende in Zweden. Voordat het FC Twente treft op donderdag 27 juli om 20:00 uur, treft het nog drie tegenstanders: nummer twaalf IK Sirius FK, nummer vijf Kalmar FF en nummer acht IF Brommapojkarna.