Eerste elftal

Heeft FC Twente de nieuwe Wieffer al in huis? 'Dan gaat hij ook voor 30 miljoen weg'

Heeft FC Twente de nieuwe Wieffer al in huis? 'Dan gaat hij ook voor 30 miljoen weg'

Mats Wieffer en Wout Weghorst, beiden afkomstig van het Bornse NEO, zijn de duurste Twentse voetballers ooit, maar speelden nooit in de eredivisie voor FC Twente. Weghorst haalde zelfs nooit de jeugdopleiding van FC Twente. Wieffer wel. Hij werd jaren gezien als een groot talent, maar als een lastige jongen door technisch directeur Ted van Leeuwen, zijn rechterhand Peter Niemeyer en trainer Gonzalo Garcia Garcia. Vier jaar nadat Wieffer besloot de club te verlaten, maakt hij een recordtransfer van Feyenoord naar Brighton and Hove Albion. De Engelse club betaalt meer dan 30 miljoen euro voor de Tukker.

FC Twente krijgt ongeveer een miljoen mee omdat Wieffer lange tijd in de jeugdopleiding heeft gespeeld. Maar heeft FC Twente nu ook talenten rondlopen die net zoveel geld op kunnen gaan leveren? Leon ten Voorde denkt een nieuw pareltje te hebben ontdekt. "Harrie Kuster gaat straks ook voor 30 miljoen weg als hij zich met deze sneltreinvaart blijft ontwikkelen", aldus de enthousiaste clubwatcher bij De Ballen Verstand. Kuster is een laatbloeier, want als 15-jarige speelde hij nog voor de amateurs van WVF uit Zwolle.

"Harrie is nooit opgepikt door PEC Zwolle en pas op zijn vijftiende naar de FC Twente/Heracles Academie gegaan. Harrie is niet de grootste technicus, maar bij FC Twente zagen ze dat Harrie zich heel snel aanpast. Ondanks dat hij een heel groot deel van de opleiding heeft gemist bij een BVO, ontwikkelt hij zich heel snel en kan hij zich steeds aan situaties aanpassen. Dat vinden ze heel interessant. Harrie is niet de beste in dit en dat, maar Harrie is een allrounder. Die vonden ze zo interessant dat ze hem een contract hebben gegeven."

Afgelopen mei werd de middenvelder beloond met een contract tot medio 2026. "Heracles wilde hem ook hebben, maar hij heeft voor FC Twente gekozen." Afgelopen zaterdag was Kuster de grote man in de oefenwedstrijd tegen het Belgische Sint-Truidense V.V. Kuster gaf een assist en scoorde ook zelf een goal in de met 2-2 gelijkgespeelde wedstrijd. "Dus let op Harrie Kuster die komende jaren. Dat is niet het grootste talent, maar echt zo'n allrounder. Het verhaal van de laatbloeiers bestaat dus echt nog steeds", besluit Ten Voorde positief.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties