Eerste elftal

Heerenveen-trainer legt zwakte eigen ploeg bloot en mist sterkhouder tegen FC Twente

Heerenveen-trainer legt zwakte eigen ploeg bloot en mist sterkhouder tegen FC Twente

Om 21:00 uur wordt in het Abe Lensta Stadion afgetrapt voor de wedstrijd sc Heerenveen - FC Twente. Beide ploegen spelen nog ergens voor en gaan daarom vol voor de driepunter. sc Heerenveen kan zich nog plaatsen voor de Europese play-offs en FC Twente wil de derde plek verdedigen en daarmee een plek in de derde voorronde van de Champions League afdwingen.

Kees van Wonderen, voormalig assistent-trainer van FC Twente, is bezig aan zijn laatste maanden als trainer van sc Heerenveen. Hij legt voor de wedstrijd de zwakte van zijn eigen team bloot: het incasseren van teveel tegentreffers. "Bij Go Ahead Eagles hielden we 25 keer de nul toen we promoveerden. Toen had je echt het gevoel: als wij scoren, is het klaar. Maar nu heb je dat niet. Iedere keer heb je het gevoel: straks waait er weer één in…"

Thuis werd recentelijk met 2-3 verloren van Feyenoord, maar sc Heerenveen kwam twee keer aan de leiding en verspeelde een punt door een verdedigende blunder. Ook bij RKC kwam sc Heerenveen op voorsprong, maar stond er na 90 minuten 1-1 op het scorebord. Dit tot frustratie van de trainer. "Tegen RKC is het veldspel redelijk en heb je de wedstrijd ogenschijnlijk onder controle. Maar je moet wel het gevaar blijven zien. Je moet meelopen met je man, jezelf voor de bal gooien en in de duels blijven komen."

Woensdag kan Van Wonderen nog niet beschikken over Hussein Ali en Luuk Brouwers. "Luuk is er ook zondag nog niet bij. Hij wilde wel graag, maar we kunnen beter voor zeker gaan. Volgende week kan hij een hele trainingsweek meemaken." Wel kan Van Wonderen weer beschikken over aanvaller Nicolaescu Ion. "Nicolaescu is er wel bij. Hij heeft de laatste stapjes van zijn revalidatie voor de interlandperiode gemaakt en kreeg bij Moldavië twee keer minuten. Of hij speeltijd krijgt? Dat zou kunnen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties