Eerste elftal

HELD: Zoontje Erik Dijkstra in Twente-shirt naar Amsterdamse school: "Vind ik gewoon stoer!"

HELD: Zoontje Erik Dijkstra in Twente-shirt naar Amsterdamse school: "Vind ik gewoon stoer!"

FC Twente wist afgelopen zondag met 3-1 te winnen van Ajax en dat werd maximaal gevierd in het stadion, de regio Twente, maar ook ver daar buiten. Erik Dijkstra is afkomstig uit Glanerbrug, is diehard Twente-supporter, maar woont al jaren in Amsterdam. Zijn negenjarige zoontje Theo is ook voor FC Twente en die besloot maandag gewoon in zijn Twente-shirt naar zijn Amsterdamse school te gaan.

"Jezus, wat heb ik zitten juichen! Ik vond het echt geweldig. Het is lang geleden dat ik zo heb zitten schreeuwen voor de televisie", aldus Dijkstra tijdens de laatste podcast van Bureau Sport. Hij kon de wedstrijd echter niet afkijken en zat in de auto bij zijn collega Frank Evenblij toen de beslissende 3-1 viel. Dijkstra bedacht zich geen moment en belde zijn zoontje Theo op om het moment te vieren.

Hier ontstond het idee om de dag erop in een Twente-shirt naar school te gaan. "Dan dwingt hij bij zijn zoon van negen af dat hij in een Twente-shirt naar school moet. En die zit in Amsterdam op school hè", vertelt Evenblij. Volgens Dijkstra ging het iets anders dan zijn collega Evenblij schetst.

"Ik vroeg Theo: ga je het doen of niet? Hij zegt: ja, ik trek 'm aan. Dat vind ik gewoon stoer. Wij wonen in Amsterdam en iedereen is natuurlijk voor Ajax. Ik vind het gewoon stoer dat hij als enige in zijn Twente-shirtje naar school gaat. Ik ben trots op mijn zoon die gewoon in een Twente-shirt naar een Amsterdamse school gaat."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties