Eerste elftal

Helpt Ron Jans FC Twente? Trainer waarschuwt AZ: "Wij gaan geen gas terugnemen"

Helpt Ron Jans FC Twente? Trainer waarschuwt AZ: "Wij gaan geen gas terugnemen"

Ron Jans stuurde FC Twente de afgelopen twee seizoenen Europa in. Ondanks dat hij dit seizoen geen trainer meer is in Enschede, kan hij de Tukkers nu de Champions League insturen. Als Jans met zijn FC Utrecht niet verliest van AZ, wordt FC Twente sowieso derde en gaat het naar de derde voorronde van de Champions League. Gaat het Jans lukken om zijn oud-club te helpen?

De play-offs voor Europees voetbal gaan vier dagen na de wedstrijd tegen AZ van start voor FC Utrecht. Jans geeft toe dat dat het wat lastiger maakt om zijn ploeg honderd procent gefocust en scherp te krijgen voor het duel in Alkmaar. "Dat is iets waar ik wel mee zit", vertelt hij in gesprek met RTV Utrecht.

FC Utrecht kan zondag nog een voordeel behalen in de play-offs. Als FC Utrecht het punt achterstand op NEC Nijmegen nog goedmaakt, speelt het in de mogelijke finale van de play-offs sowieso thuis. "Je wilt natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen", ziet ook Jans. "Dan moet je gewoon een resultaat halen bij AZ en dat kan. Moet je daarvoor alles op alles zetten? We proberen Mike van der Hoorn bijvoorbeeld toch weer beschikbaar te krijgen voor de donderdag. Dan gaan we geen risico nemen tegen AZ, maar tegen AZ is het niet zo dat we gas terugnemen. Het is een beetje allebei."

Kan het voorkomen dat FC Utrecht tijdens de wedstrijd toch wat gas terug gaat nemen? "Daar ben ik heel slecht in, ik wil altijd winnen." Maar je wilt toch ook iedereen fit en fris houden voor de play-offs. "Ja, maar hoe doe je dat dan in een laatste kwartier? Je kunt iemand eruit halen, omdat je denkt dat hij dan frisser is, maar ik vind dat onze spelers in zo'n laatste week drie wedstrijden achter elkaar mogen spelen. Dat hebben we al een keer eerder gehad, een week of zes geleden, en toen was onze laatste wedstrijd de beste", besluit Jans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties