Eerste elftal

Hengelo komt opnieuw met noodbevel na massale intocht Hammarby-supporters

Hengelo komt opnieuw met noodbevel na massale intocht Hammarby-supporters

De gemeente Hengelo heeft opnieuw besloten een noodbevel af te geven. Dit gebeurde ook woensdagavond toen er Hammarby-supporters in de stad aanwezig waren en de politie aanwijzingen kreeg dat er supporters van FC Twente, Ajax en Schalke onderweg waren om rotzooi te trappen. Diezelfde vrees is er nu weer, waardoor opnieuw werd besloten om actie te ondernemen. Het nieuwe noodbevel gaat om 13:30 uur in en zal gelden tot donderdagavond 20:00 uur.

Locoburgemeester Gerard Gerrits van Hengelo heeft na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) en de politie besloten opnieuw een noodbevel af te geven. Dit keer voor alleen de binnenstad van Hengelo. Het noodbevel geldt van 27 juli 2023 13.30 uur tot en met 27 juli 2023 20.00 uur en is gericht op alle niet Hammarby supportersgroepen. Dit noodbevel is afgegeven om geweld tussen supportersgroepen te voorkomen en voor de veiligheid van de inwoners.

Het noodbevel wordt in werking gesteld omdat er aanwijzingen zijn op een mogelijke confrontatie tussen supportersgroepen in de binnenstad van Hengelo. Het noodbevel bepaalt dat alle supportersgroepen die niet behoren tot de aanhangers van de club Hammarby IF uit Stockholm nu even niet welkom zijn in de binnenstad van Hengelo. Dit bevel is ook van toepassing op groepen die zich gedragen als voetbalsupporter en uit zijn op een gewelddadige confrontatie met andere voetbalsupporters. Dit is bedoeld om geweld tussen supportersgroepen te voorkomen en voor de veiligheid van de inwoners.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties