Eerste elftal

Hengelose kroegen blij met drinkende en zingende Hammarby-fans

Hengelose kroegen blij met drinkende en zingende Hammarby-fans

Woensdagavond besloot een groep Hammarby-supporters uit te wijken naar Hengelo. De fans ui Zweden zijn niet welkom in de binnenstad van Enschede en gingen daarom op zoek naar een ander alternatief. Ze namen onder andere plaats bij Café De Appel en Stravinsky waar de Zweden zich keurig wisten te gedragen. Van de gevreesde gewelddadigheid was niets te merken.

„Bij ons zat een groep van 40 à 50 Zweedse supporters op het terras. Die zaten bier te drinken en te zingen”, aldus bedrijfsleider Sjoerd Brok van Stravinsky." Er werd echter wel een noodbevel afgekondigd. Dit had te maken met berichten dat er supporters van andere clubs op weg waren naar Hengelo om herrie te schoppen. Fans van Ajax zouden zich aan willen sluiten bij de Zweden en die van Schalke 04 bij FC Twente.

"We hebben rond elf uur een minuut of tien de tap gesloten, omdat het te druk werd en we het overzicht dreigden te verliezen. Daarna is er gewoon weer getapt en we zijn ook niet eerder dicht gegaan." Bij Café De Appel is de tap wel eerder dicht gegaan.

"Bij ons zaten er twintig tot dertig Zweden op het terras en die gedroegen zich goed”, vertelt eigenaar George ten Brummelhuis in gesprek met Kuitert en Hemmink van de Tubantia. Hij besloot de tap eerder dicht te doen en niet meer te openen. Op advies van de politie zijn wij op dat tijdstip gestopt met tappen, omdat er aanwijzingen waren dat er supporters met verkeerde bedoelingen naar Hengelo wilden komen.” Uiteindelijk is er niets noemenswaardigs gebeurd en hebben de Zweden zich goed gedragen. Het noodbevel is donderdagochtend om 10:00 uur weer ingetrokken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties