Eerste elftal

Hengelose nachtburgemeester 'schrok zich kapot' toen Hammarby-supporters plots in haar huis stonden

Hengelose nachtburgemeester 'schrok zich kapot' toen Hammarby-supporters plots in haar huis stonden

De nachtburgemeester van Hengelo, Irma Bruggeman, lag donderdagavond rustig in bed te slapen, totdat ze plots wakker werd gemaakt. Er stond opeens een grote groep met Hammarby-supporters in haar huis.

Er stonden ongeveer vijftien supporters van Hammarby IF in het huis van Bruggeman. De supporters zochten middernacht een plek om de avond voort te zetten, aangezien dit door de noodverordening niet mogelijk was in de stad. De politie had de horecagelegenheden in Hengelo en Enschede gevraagd om 00.00 de deuren te sluiten. Toen de supporters in haar huis stond schrok de nachtburgemeester zich kapot. "Ik schrok me echt kapot, er stond opeens groep Zweden in mijn huis."

Bruggeman woont in een atelier in de binnenstad van Hengelo. Toen de Zweedse supporters haar huis binnenkwamen werd ze direct wakker. "Ik woon in een atelier, met twee grote glazen deuren en veel lichten. Ze zullen vast gedacht hebben: ‘Daar is het licht nog aan, laten we eens gaan kijken’. Mijn ateliergenoot ging op pad en vergat de deur weer dicht te doen. Gelukkig is alles goed gegaan, maar dit had ook heel anders af kunnen lopen", vertelt Bruggeman in gesprek met Tubantia.

Uiteindelijk is er niks gebeurd in het huis van de nachtburgemeester, en kan ze wel lachen om het incident. "Al is het wel een nachtmerrie om op deze manier wakker te worden. Toen ik de supporters tegenkwam op de gang, heb ik ze snel uit kunnen leggen dat ze niet in een café waren. In mijn ondergoed en met een hemd aan, want ik had geen tijd om even wat kleren aan te trekken. Ik vertelde ze in het Engels dat ze in het huis van de ‘nightmayor of Hengelo’ stonden. Alleen verstonden de Hammarby-fans ‘nightmare of Hengelo’. Ze zagen er de humor wel van in en waren snel weer vertrokken.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties