Eerste elftal

Heraclied Gertie brengt keuken terug naar de Veste: "Hebben hem niet meer nodig"

Heraclied Gertie brengt keuken terug naar de Veste: "Hebben hem niet meer nodig"

Toen Heracles degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie, werd er bij Heracles door supporters van FC Twente een doos bezorgd. Het logo van de KKD stond er heel groot op en in de doos lagen keukenonderdelen. Door de promotie van Heracles heeft de club de doos met onderdelen natuurlijk niet meer nodig, zo vindt supporter Gertie Leushuis.

Leushuis bracht de doos daarom terug naar De Grolsch Veste en nam ook een taart mee. "Heracles deed alle sponsors een taart, ik vind ook dat jullie een taartje moeten krijgen", zegt de Heraclied bij het overhandigen van de taart aan FC Twente-perschef Richard Peters. "Jullie krijgen de keuken ook terug. Hebben we vorig jaar gekregen. Nu hebben we die niet meer nodig." Peters ziet het grappige wel van de ludieke actie in. "Je zet ’m maar voor de deur."

Het is niet de eerste keer dat Leushuis een grap uithaalt met FC Twente. Eerder deed hij het standbeeld van Blaise Nkufo al een Heracles-shirt aan. "Terwijl er een wedstrijd aan de gang was. Kwamen er nog wat gasten van Vak-P, moest ik nog opschieten ook. Maar het stond Nkufo hartstikke mooi, dat zwart-wit", aldus Leushuis in gesprek met TC Tubantia.

Ook liep de supporter bij een thuiswedstrijd van Heracles tegen FC Twente met een opblaaspop rond. Op de armen stond 'Theo Janssen loves Heracles'. "Een geintje tussen Theo en mij", verklaart Leushuis. "In de periode voorafgaand aan die wedstrijd had ik een klus bij het FBK-stadion. Daar kwam ik ook gewoon zoals ik ben, als Heracles-supporter. Dus toen zei Theo: 'Ik plak de volgende keer je hele bus vol met FC Twente-stickers'. Heeft hij gedaan. Vandaar de opblaaspop." Leushuis houdt dus wel van een geintje, zoals nu ook met de taart en de keuken. "Zo’n geintje moet toch kunnen? Zolang je maar niks kapotmaakt van een ander. Daar houd ik niet van."

Door de promotie van Heracles is de Twentse derby weer terug. "Voor mij zijn dat de twee mooiste wedstrijden van het jaar. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente organiseer ik altijd een feest, met allerlei Almelose artiesten. Komt 1500 man op af", besluit de Heracles-supporter. Onlangs opperde Hendrie Krüzen al om de Twentse derby als openingswedstrijd van het nieuwe eredivisieseizoen te doen in Almelo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties