Eerste elftal

"Het is een daad van liefde, om iets terug te geven aan FC Twente"

"Het is een daad van liefde, om iets terug te geven aan FC Twente"

Sinds dit seizoen staan er meerdere nieuwe sponsornamen op het shirt van FC Twente. Elektramat werd op de voorkant de opvolger van Pure Energie als hoofdsponsor en op de achterkant van het shirt prijkt tegenwoordig de naam van ThermoSolutions. Het bedrijf werd in 2016 opgericht en houdt zich bezig met spouwmuur- en vloerisolatie. Eigenaar Michiel Piek was niet degene die op het idee kwam, dat was zijn partner Padnilla Kross.

"Ik heb altijd gezegd dat ik geen hoofdsponsor hoefde te worden, maar als er plek op de rug vrij zou komen, dan wilde ik graag aanschuiven", aldus Michiel op de clubwebsite van FC Twente. Na contact te hebben gelegd met FC Twente, waar ze al sinds 2017 TOS-lid waren en sinds begin 2023 ook skyboxhouder, kwamen de partijen tot een akkoord.

"Er gaat in ons gezin geen dag meer voorbij waarop er niet over voetbal wordt gepraat. Zelfs onze dochter is echt van voetbal gaan houden. FC Twente heeft ons vriendschappen opgeleverd, de familieband versterkt. De club verbindt echt. Het shirtsponsorschap is dan ook een daad van liefde, om iets terug te geven aan FC Twente."

En het hield niet op bij de mannen. ThermoSolutions besloot ook FC Twente Vrouwen te sponsoren. "Voor ons was die stap niet meer dan logisch", zegt Padnilla. "We willen eraan bijdragen dat de mannen en vrouwen gelijk behandeld worden. Dat dat op deze manier kan is fantastisch. We zijn met het team mee geweest naar Zweden, voor de kwalificatiewedstrijd voor de Champions League tegen BK Häcken. Erg leuk om van dichtbij mee te maken hoe professioneel en fijn het hele team samenwerkt. Via FC Twente Vrouwen zijn we bovendien partner geworden van Future of Twente. Ook daar halen we veel energie uit, omdat we zo kunnen bijdragen aan een gelijk speelveld voor vrouwen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties