Eerste elftal

"Het is heel normaal dat Twente met deze selectie derde staat"

"Het is heel normaal dat Twente met deze selectie derde staat"

Met nog zeven wedstrijden te gaan staat FC Twente op de derde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op plaatsing voor de derde voorronde van de Champions League. Concurrent AZ heeft momenteel vier punten minder. Jan van Staa merkt dat men het normaal begint te vinden dat FC Twente derde staat, terwijl dat eigenlijk helemaal niet normaal is, zo vindt hij.

"Je merkt het ook op de tribunes", zegt Van Staa bij De Oosttribune van RTV Oost. "Heracles is niet in goeden doen: 'O, daar lopen we overheen.'" Tijmen van Wissing is het daar niet mee eens. "Overheen lopen verwacht ik niet, maar als je naar het speelveld van de eredivisie kijkt, is het wél normaal dat FC Twente derde staat. Dat is op basis van het niveau van de selectie. Noem eens een betere selectie. Heeft AZ een betere selectie?" Van Staa antwoordt: "Nee, dat denk ik niet". Over de vraag of Ajax een betere selectie heeft, twijfelt Van Staa.

"Dus ik vind het niet zo heel gek", zegt Van Wissing over het feit dat FC Twente derde staat. Van Staa reageert. "Het is wel geweldig wat ze presteren, als je derde staat in Nederland met deze selectie." Van Wissing noemt het echter 'geen voetbalwonder'. Daar is Van Staa het mee eens.

Presentator Bert van Losser begint over het feit dat FC Twente vijf jaar geleden nog in de Keuken Kampioen Divisie speelde en dat men het nu normaal vindt dat de club derde staat. Van Wissing reageert. "Dat is heel erg knap, de ontwikkeling die de club heeft doorgemaakt, maar ik vind het heel normaal dat ze derde staan met deze selectie." Van Staa besluit: "In mijn beleving spelen ze dit jaar boven verwachting, maar het heeft ook met de concurrentie te maken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties