Eerste elftal

"Het is vooral jammer voor jonge jongens als Vennegoor of Hesselink"

"Het is vooral jammer voor jonge jongens als Vennegoor of Hesselink"

Door het ongeval met de hijskraan werd de wedstrijd STEVO - FC Twente afgelopen zaterdag afgelast. Er raakten meerdere mensen gewond waardoor en plaats gemaakt moest worden aan de vele hulpverleners die in actie moesten komen. De spelers kregen de rest van de zaterdag en zondag vrij en moesten zich maandag weer melden op de club. De voorbereiding gaat weer gewoon verder. Maar heeft het missen van de eerste oefenwedstrijd nu gevolgen?

"Nou, nee, dat denk ik niet", aldus Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Zo'n eerste wedstrijd tegen amateurs is toch een soort van opstartwedstrijd. Iedereen gaat 45 minuten spelen en ja, dit zijn natuurlijk voor de profs niet de meest intense wedstrijden. Het is vooral ook jammer voor de jonge jongens die in dit soort wedstrijden minuten zouden krijgen. Vennegoor of Hesselink en dat soort jongens. Kijkend naar het voetbalgedeelte heeft het geen invloed op de voorbereiding en op de Champions League-wedstrijden."

"Vrijdagavond speelt Twente weer tegen Motherwell in Deurningen", vervolgt de clubwatcher. "Maar ook dat zijn nog steeds oefenwedstrijden. Misschien dat de Oosting spelers had gepland voor 60 minuten, dat die nu nog eerst naar 45 minuten gaan. Dat zou eventueel een kleine aanpassing kunnen zijn. Maar voor de rest zal dit op de voorbereiding fysiek in ieder geval geen gevolgen hebben."

Toch denkt Ten Voorde dat de spelers mentaal wel een tikje hebben gekregen. "Fysiek heeft het geen invloed, maar de spelers waren wel ontdaan, hè. Dit is natuurlijk wel een enorm vervelend begin van je voorbereiding waarin iedereen zo enthousiast is. Je gaat toewerken naar die voorronde van de Champions League. FC Twente komt uit een geweldig seizoen en dan gebeurt dit bij je eerste oefenwedstrijd. Ook die spelers waren ontdaan en die wilden ook eigenlijk niks zeggen zaterdagavond. Ook daar stonden familie en vriendinnen in de buurt van waar het gebeurd was."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties