Eerste elftal

Het kunstgrasveld van Heracles is een groot nadeel voor FC Twente

Het kunstgrasveld van Heracles is een groot nadeel voor FC Twente

Op zondag 22 oktober staat de Twentse Derby op het programma. In het Erve Asito-stadion wordt om 14.30 de wedstrijd afgetrapt tussen Heracles Almelo en FC Twente, tevens de nummer acht tegen de nummer drie van de huidige ranglijst. Beide ploegen zijn goed begonnen aan het seizoen, maar kunnen een moeilijke wedstrijd verwachten op het kunstgrasveld in Almelo.

Een grote domper voor FC Twente is het uitvallen van Michel Vlap. De linksbuiten van FC Twente beleefde een goed begin van het nieuwe seizoen, maar moet vanwege een blessure de wedstrijd tegen Heracles Almelo missen. Op donderdag zijn Ünüvar en Brenet teruggekeerd op het trainingsveld bij FC Twente, maar het is nog niet duidelijk of ze onderdeel zullen uitmaken van de wedstrijdselectie.

"Het is de vraag welke spelers onderdeel uit maken van de wedstrijdselectie. Na de vriendschappelijke wedstrijd in Brussel zijn de spelers vier dagen vrij geweest. Dan is het weer even opstarten voor de selectie, maar ze moeten wel direct aan de bak op de training", zo vertelt clubwatcher Leon ten Voorde in de Ballen Verstand podcast.

De meeste punten van Heracles Almelo zijn gehaald in thuiswedstrijden tot nu toe, er is namelijk slechts een keer verloren, met 3-1 van FC Utrecht. "Heracles is thuis gewoon heel goed. Ze komen elke wedstrijd op achterstand, maar weten het telkens om te buigen als ze naar de fanatieke aanhang spelen", aldus Ten Voorde."

Heracles Almelo speelt haar thuiswedstrijden nog op een kunstgrasveld. "Het is kunstgras, meestal spelen alleen amateurploegen daar hun wedstrijden op. Zelfs die klagen al over het veld, dat is wel een nadeel voor FC Twente. Maar het hoort er ook bij en daar moet je je dan tegen wapenen. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd voor FC Twente", zo besluit de clubwatcher van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties