Eerste elftal

Van der Meijde: "Stom geweest van FC Twente om Zerrouki niet voor 8 miljoen te verkopen"

Van der Meijde: "Stom geweest van FC Twente om Zerrouki niet voor 8 miljoen te verkopen"

De afgelopen transferwindow stond bijna volledig in het teken van Ramiz Zerrouki. Feyenoord probeerde de middenvelder in de zomer voor een prikkie los te weken bij FC Twente, maar dat liet Jan Streuer niet gebeuren. In de winter deed Feyenoord drie nieuwe biedingen. Het hoogste bod was minimaal 8 miljoen euro, maar omdat deze pas kwam op de laatste dag van de transferwindow besloot FC Twente Feyenoord opnieuw een nee te verkopen.

Via een verklaring liet Streuer weten dat de club geen tijd zou hebben om een geschikte opvolger aan te stellen en dat de club mee wilde blijven spelen om de posities bovenin. Dat is helaas niet gelukt omdat de ploeg punten bleef verspelen in de uitwedstrijden. Nu strijdt FC Twente net als vorig seizoen om plek vier. Cultheld Jeroen Heubach blikt terug op de afgelopen transferwindow . Als het aan hem had gelegen was Zerrouki gewoon verkocht.

"Zerrouki is een fantastische voetballer aan de bal. Maar verdedigend? Zerrouki is sterk in vooruit verdedigen, bal afpakken of bal passen. Maar als hij uitgespeeld wordt, dan blijft hij hangen. Hij haalt je nooit meer in. Ook al loop je met de bal, hij haalt jou niet meer in", aldus Heubach bij een nieuwe aflevering van Bij Andy in de Auto.

"Dan zeggen ze allemaal van acht miljoen of tien miljoen. Heel eerlijk gezegd denk ik: acht miljoen, doe hem lekker weg. Zo denk ik erover." Andy kan zich wel vinden in de woorden van zijn vriend Heubach. "Hij wilde ook gaan, toch? Nu zie je maar. Die Wieffer doet het hartstikke goed en zit nu bij het Nederlands elftal. Gaat Feyenoord Zerrouki nog kopen?"

"Het is aan de andere kant ook best wel stom geweest van Twente. Ik snap het wel. Zij willen Europees voetbal halen met hem erbij. Maar als je hem kon verkopen in de winterstop voor acht miljoen. Weg ermee. Dan weet je zeker dat je acht miljoen hebt en hij wilde zelf ook", besluit Van der Meijde het onderwerp.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties