Eerste elftal

Heubach heeft geen enkele spijt van provoceren Ajax-supporters

Heubach heeft geen enkele spijt van provoceren Ajax-supporters

Op 2 mei 2010 werd FC Twente landskampioen door te winnen bij NAC Breda. Die middag ging concurrent Ajax op bezoek bij NEC Nijmegen, waar Jeroen Heubach destijds op huurbasis speelde. Heubach kon het niet laten om de supporters van Ajax in het uitvak na de wedstrijd te provoceren. Hij liep langs het uitvak en toonde daarbij een kampioensshirt van FC Twente en een sjaaltje. Daar heeft Heubach geen enkele spijt van, zo vertelt hij.

"Een dag van tevoren had ik dat shirtje al thuis", blikt Heubach terug op het moment bij 1Twente Voetbaltijd. "Ik had dat shirtje onder mijn jas en toen werd Twente kampioen. Ik deed mijn jas uit en dacht: ik loop een rondje met dat shirtje. Dat sjaaltje kreeg ik vanuit het publiek gegooid. Het is een sjaaltje van Twente met 'Welkom in de hel'. Die heb ik ook nog wel in huis liggen."

Om snel bij het kampioensfeest te zijn, reed Heubach terug met René Wagelaar. Dat kan Wagelaar zich nog herinneren. "We reden net weg en Carlos Aalbers (toenmalig directeur spelersbeleid bij NEC, red.) belde op. Dit ging tekeer, niet normaal. Hij zei: 'Wat heb je gedaan? Potverdomme, het hele vak wordt helemaal gek, ze breken bijna uit'", besluit Wagelaar. De zaakwaarnemer van Heubach heeft uiteindelijk een brief moeten schrijven naar de KNVB met excuses. Dat werd geaccepteerd door de bond.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties