Eerste elftal

Heubach kritisch op Vlap: "Als je voor 2 miljoen gekocht bent, moet zo'n bal altijd op goal"

Heubach kritisch op Vlap: "Als je voor 2 miljoen gekocht bent, moet zo'n bal altijd op goal"

Uitgerekend een week nadat de zogenaamde Vloek van Vlap was verdreven, kwam de middenvelder weer negatief in beeld. Na de verkeerde uitworp van Unnerstall had hij de bal, maar liet hij zich deze ontfutselen door Van der Streek. Die haalde vervolgens uit en passeerde Unnerstall. Het doelpunt bleek uiteindelijk ook de winnende treffer, terwijl er maar één ploeg was die aanspraak mocht maken op de overwinning en dat was FC Twente.

Toch is deze actie niet het discussiepunt aan tafel bij Voetbaltijd. Jeroen Heubach en René Wagelaar vinden nog steeds dat het rendement van Vlap niet hoog genoeg is en dat als hij een kans krijgt de bal op doel moet. "Vlap is gewoon een ontzettend goeie voetballer. De pech is, hij scoort niet", begint Heubach.

"Als je voor twee miljoen gekocht bent en je staat in de zestien, dan moet de bal toch altijd op goal? Het is te weinig. Helemaal op de positie waar hij speelt. Ik verwacht dat als hij in de zestien is, dat de bal op doel gaat en er niet overheen."

Wagelaar is wel een beetje klaar met Vlap en ziet liever Steijn. "Moet je eens kijken hoe vaak Steijn voor de goal kwam tegen FC Utrecht. Daar moet je eens op letten. En hoe hij dat doelpunt knap afmaakt. En ook hoe hij een paar keer bij de keeper komt en het duel daar wil winnen. Dan kun je zeggen dat hij voetballend wat minder is, maar dat weet ik niet. Ik kijk naar het rendement. Daar haal je de winst."

Heubach vindt het een lastige vergelijking. "Ze zijn allebei hele andere voetballers. Vlap kun je heel goed gebruiken in balbezit en Steijn is een loper. Die loopt vanuit zijn positie naar voren en achteren. Maar verdedigend is hij ook niet zo sterk." Wagelaar vindt Steijn veel feller in de duels. Daar kan ook Heubach zich wel in vinden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties