Eerste elftal

Heubach kritisch:"Vlap moet wat meer met voetbal bezig zijn dan met andere dingen"

Heubach kritisch:"Vlap moet wat meer met voetbal bezig zijn dan met andere dingen"

Michel Vlap was na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard woest. Hij dacht de 1-0 te hebben gescoord, maar die kwam uiteindelijk op naam van Fortuna-speler Fofana. Het was inderdaad Vlap die schoot, maar als de verdediger van Fortuna Sittard de bal niet had geraakt, zou deze voorlangs zijn gegaan. De frustratie van Vlap is begrijpelijk, want scorend is het dit seizoen niet goed. De teller staat na 26 wedstrijden op slechts twee treffers.

De laatste keer dat Vlap scoorde is al meer dan een half jaar geleden. Het was wel een belangrijke, want op 30 september 2023 scoorde hij thuis de enige en winnende goal tegen zijn oud-werkgever sc Heerenveen. Naast de twee goals leverde hij dit seizoen ook zes assists, maar de laatste vier wedstrijden bleef ook deze teller op nul. Wat is er aan de hand en wat moet er gebeuren?

"Je weet gewoon dat Vlap een hele goede spelers is. Hij begon het seizoen goed en daarna kwam een periode waarbij het wat minder ging. En dan krijg je wat kritiek", aldus Jeroen Heubach aan tafel bij VoetbalTijd. "Maar Vlap moet wat meer met voetbal bezig zijn dan met andere dingen. Als het voetbal niet goed gaat, je krijgt zoveel kritiek en dan ga je wel die andere dingen doen... Zorg dan eerst dat het voetbal goed gaat. Als je dan die andere dingen doet, hebben ze daar ook geen commentaar op. Maar Vlap voetbal goed mee."

Analist René Wagelaar is nooit fan geweest van Vlap, maar ziet wel zijn probleem. "FC Twente moet zorgen dat ze een goede linksbuiten krijgen en dan moet Vlap ergens op het middenveld zijn plekje zien te veroveren. Hij is absoluut geen linksbuiten en hij kan er niets aan doen dat hij linksbuiten is komen te staan. Dat is niet zijn plek. Maar wat moet je dan? Vlap heeft niet het scorende vermogen van Steijn die er al dertien in heeft liggen. Dat is wel duidelijk."

Poll

Wie heeft jouw voorkeur op tien?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties