Eerste elftal

Hevige kritiek op eredivisie scheidsrechters: "Overgeleverd aan een stelletje prutsers"

Hevige kritiek op eredivisie scheidsrechters: "Overgeleverd aan een stelletje prutsers"

Op zondagmiddag speelt FC Twente de kraker tegen Feyenoord in de kuip. De wedstrijd staat onder leiding van Allard Lindhout, die een week eerder een grote blunder beging door AZ onterecht een penalty toe te wijzen. Het feit dat uitgerekend deze arbiter aangesteld is voor zo'n belangrijke wedstrijd is iets waar Leon ten Voorde zich aan ergert. Overigens is hij van mening dat het überhaupt achteruit gaat met het niveau van de scheidsrechters in Nederland.

De clubwatcher ziet weinig kansen voor de Tukkers in de wedstrijd tegen de Rotterdammers. "Heeft het wel zin om naar Rotterdam te gaan? Lindhout fluit en Jochem Kamphuis is de VAR, die laatste is ook een verschrikking", oordeelt hij tijdens De Warming-up. Ook over de vierde official is Ten Voorde niet te spreken. "Bos is de vierde man, hij was de VAR die Lindhout naar de zijkant riep bij AZ - PEC Zwolle. Met die makrelen zitten we opgescheept in de Kuip."

Al zijn deze twee scheidsrechters niet de enige die geregeld een fout maken. "We zijn overgeleverd aan een stelletje prutsers en dat is een kwalijke zaak. Ik zeg het cynisch, maar ik meen het wel." Ten Voorde noemt een aantal voorbeelden waarin het misging. "Vorige week bij NEC komt de VAR op de lijn waar hij niet moet komen. Afgelopen woensdag (duel Feyenoord - PSV) moet hij wat melden, maar durft hij het niet en dit wordt er slecht drie seconde naar gekeken."

Bij de regels omtrent een handsbal is er een zogeheten 'grijs gebied', waarin de scheidsrechters zelf moeten beoordelen of de arm in een natuurlijke positie hing. Hierdoor is er een groot verschil tussen de arbiters, daar waar de één wel een strafschop geeft, geeft de ander hem niet. "Er zijn situaties waarbij de maatregel die volgt, een penalty dat bijna een doelpunt is, niet in verhouding staat met het vergrijp. Het is gewoon verschrikkelijk", besluit de clubwatcher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties