Eerste elftal

Hevige kritiek op Rots 'overdreven'? 'Trainers van tegenstanders prijzen hem'

Hevige kritiek op Rots 'overdreven'? 'Trainers van tegenstanders prijzen hem'

Daan Rots verkeert niet in goede vorm. Het niveau van de rechtsbuiten is de laatste drie wedstrijden ondermaats. Zijn laatste goal dateert alweer van 22 oktober op bezoek bij Heracles Almelo en zijn laatste assist gaf Rots op 30 september tegen sc Heerenveen. Veel supporters zien dan ook graag dat iemand anders een keer de kans krijgt om zich te bewijzen vanaf de rechterflank.

Clubwatcher Leon ten Voorde werd eerder deze week 'de oprichter van de Daan Rots-fanclub' genoemd. Hij geeft echter toe: "Daan Rots doet niet alles goed en heeft niet oneindig krediet", zo zegt hij in de podcast De Warming-up van TC Tubantia. "Het gekke is: supporters zijn heel kritisch op hem, maar heel veel trainers, ook van tegenstanders, zeggen best wel vaak: die Daan Rots, dat is een slimme speler." Waar zit hem dat dan in? "Hij voelt heel veel momenten goed aan."

"Ik zeg niet dat hij de ultieme oplossing is voor de rechterkant." Ten Voorde haalt aan dat veel supporters vorige week vonden dat Joseph Oosting na de rode kaart tegen PSV niet Sem Steijn, maar Daan Rots had moeten vervangen. "Dan denk ik: ik kijk toch heel anders naar voetbal. Je moet gewoon kijken wat voor type speler het is. Rots is een schakelspeler, die kan verdedigend en aanvallend wat doen. Dat doet Steijn niet. Maar er bestaat in voetbal niet één waarheid, dus zeg het maar", aldus Ten Voorde.

"Hij heeft vijf assists. Je kunt ook zeggen dat daar een paar balletjes breed bij waren, dat is ook zo. Het kan en het moet beter. Dat daar ooit een andere en misschien wel betere speler komt te staan, zou zomaar kunnen, maar het is allemaal niet zo slecht als de grote massa het wil doen geloven. Tenminste, dat vind ik", besluit de clubwatcher.

Opinie: Vind jij de kritiek op Rots overdreven of terecht? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties