Eerste elftal

Hevige kritiek op vervangers Brenet: "Ben geschrokken van het niveau"

Hevige kritiek op vervangers Brenet: "Ben geschrokken van het niveau"

Joshua Brenet werd vanwege een veroordeling uit de selectie van FC Twente gezet. Joseph Oosting kon daarom geen beroep doen op de rechtsback tijdens het duel tegen Heracles. Vandaar dat Alfons Samspted aan de basis verscheen. Deze werd echter tijdens de rust gewisseld voor Youri Regeer. Beide spelers lieten geen goede indruk achter op Tijmen van Wissing.

Beide spelers speelden geen goede wedstrijd volgens Van Wissing. "Ik ben wel geschrokken van het niveau van de vervangers van Brenet. Ik vond Alfons Samspted aan de bal gewoon echt niet goed. Daarnaast het gevaar dat Heracles stichtte in de tweede helft kwam door de defensieve zwakte van Youri Regeer. Ik vond alleen Kjolo goed, dus er was geen totale dissonant want het hele elftal draaide niet", oordeelt hij bij de Oosttribune.

Nico Wantia verbaast zich erover dat dit opgemerkt wordt. "Dat weet je van tevoren eigenlijk al. Bij Samspted weet je dat je dit krijgt. Hij is verdedigend beter dan Joshua Brenet, maar aanvallend minder. Van Regeer is het logisch dat hij aan de bal weer beter is, dus je zal gewoon per tegenstander moeten kiezen wie de betere optie is."

Van Wissing countert dit. "Ik heb aan het begin van het seizoen een betere Regeer en Samspted gezien dan vandaag en eigenlijk heel 2024." De twee hebben de laatste wedstrijden minder gespeeld, dus wat Wantia betreft is dat niet gek. "Die moeten ook allebei weer even wennen. En Regeer heeft natuurlijk ook op 48 andere plaatsen gestaan."

Tegen Heerenveen zouden beide heren kiezen voor de IJslander. "Ik zou dan toch voor Samspted gaan als hij helemaal fit is. Zeker tegen Osame Sahraoui, want die is het ook niet helemaal meer bij Heerenveen, dus ik zou toch voor hem gaan", zegt Van Wissing. "Ik zou tegen Sahraoui ook voor Samspted gaan", besluit Wantia.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties