Eerste elftal

Hilgers heeft geen spijt van bijtekenen ondanks interesse van Feyenoord, Ajax en PSV

Hilgers heeft geen spijt van bijtekenen ondanks interesse van Feyenoord, Ajax en PSV

Mees Hilgers werd vorig seizoen veelvuldig in verband gebracht met een vertrek bij FC Twente. Feyenoord was in de zomer van 2022 al concreet voor de centrale verdediger die toen nog een contract had tot medio 2024. Omdat de contractonderhandelingen uiterst stroef verliepen en FC Twente spelers niet transfervrij wil laten vertrekken, leek een vertrek aanstaande. Het liep toch anders.

Totaal onverwacht kwam op 12 juli het nieuws dat Hilgers een nieuw contract had ondertekend tot medio 2026. Een keuze waar de verdediger, die naast Feyenoord ook werd gevolgd door Ajax en PSV, totaal geen spijt van heeft.

"De keuze die ik heb gemaakt, is de juiste geweest. Ik blijf me hier nog ontwikkelen. Fysiek, tactisch, noem maar op. De samenhang tussen staf en spelersgroep is ook heel goed. Qua communicatie, qua manier van trainen. Ik ben heel erg blij om voor Twente te spelen", vertelt Hilgers in gesprek met Geert-Jan Jakobs van Voetbal International.

Hij vormt net als vorig seizoen het centrale verdedigingsduo met Robin Pröpper. Ondanks de korte voorbereiding en de nieuwe trainer, staat de ploeg er goed op. In de competitie staat de ploeg knap derde en in de Conference League werden Hammarby IF en Riga FC uitgeschakeld waarna Fenerbahce een maatje te groot was.

"We hebben vijf wedstrijden gewonnen en één verloren, dat zegt veel. En tegen Fenerbahçe hadden we pech met een rode kaart in de heenwedstrijd, maar had het ook heel anders kunnen lopen. We hebben een goede selectie, mensen mogen veel van ons verwachten." De uitglijder tegen RKC werd woensdag goed gemaakt door een 1-0 overwinning op Vitesse, al ging dat wel moeizamer dan verwacht. "Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen. We hebben relatief weinig weggegeven, maar we moeten eerder de tweede goal maken. Ik denk dat er nog wel wat werk aan de winkel is", besluit hij.

Opinie:
Wat vind jij van het spel van Hilgers dit seizoen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties