Eerste elftal

Hilgers heeft goede herinneringen aan Riga: "Dat was echt een topweek"

Hilgers heeft goede herinneringen aan Riga: "Dat was echt een topweek"

FC Twente speelt vanavond om 19:00 uur de returnwedstrijd tegen Riga FC. Woensdag reisden de Tukkers al af naar Riga. Veel spelers van FC Twente zullen nog nooit in de hoofdstad van Letland geweest zijn. Dat geldt echter niet voor Mees Hilgers. Hij heeft zelfs hele goede herinneringen overgehouden aan de stad waar FC Twente vanavond een plek in de play-offs van de Conference League gaat proberen te veroveren.

"In de jeugd, volgens mij was het in de Onder 15 of Onder 14, hadden we in Riga een toernooi", weet Hilgers zich te herinneren in gesprek met Voetbal International. "Het was winter. We speelden in de zaal, omdat het heel koud was. Toen ben ik toevallig nog beste verdediger van het toernooi geworden, dus ik heb goede herinneringen aan Letland. Dat was echt een topweek. Die week zit nog goed in mijn hoofd. Met hetzelfde gevoel gaan we terug naar Letland", besluit de 22-jarige centrale verdediger lachend.

In 2015 deed FC Twente mee aan de Riga Cup: International Winter Edition. De club deed mee met de Onder 14, de lichting uit 2001, het geboortejaar van Hilgers. Het toernooi werd zoals altijd gespeeld in een zaal met kunstgras. Foto's of resultaten van dat specifieke toernooi zijn helaas niet terug te vinden, maar door in de post onderaan het artikel te kijken kun je een beeld krijgen van hoe het unieke toernooi eruit ziet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties