Hilgers hekelt VAR Higler: "Voel me gewoon genaaid"

FC Twente heeft gisteren twee dure punten verspeeld in de uitwedstrijd tegen Vitesse. De ploeg kwam op een 1-0 voorsprong uit een strafschop, maar daarna was het Vitesse dat na slecht uitverdedigen en met een beetje geluk op gelijke hoogte kwam. De thuisploeg kwam na rust zelfs op een 2-1 voorsprong, maar zeven minuten later schoot Cerny kiezelhard de gelijkmaker binnen. In de blessuretijd dacht Van Wolfswinkel de winnende te scoren, maar de VAR verstoorde het feestje.

Vanuit Zeist vond Higler dat het buitenspel was. Eerst werd gekeken naar de schouders van de spelers, maar uiteindelijk zou het gaan om de voet van Van Wolfswinkel. Toch was er ook daarna nog veel discussie, want de getrokken lijnen stonden scheef ten opzichte van de rand van het strafschopgebied.

Hilgers baalde dan ook als een stekker. "Ik vind het wel heel makkelijk om ons die goal niet te geven. Je moet het voordeel aan de scorende ploeg geven, vind ik." Ook hij heeft moeite met hoe de lijnen werden getrokken. "De camera staat niet eens op dezelfde lijn. Het is een verkeerde hoek. Als ik dit terugzie, voel ik me gewoon genaaid."

Ricky van Wolfswinkel baalt ook, maar uit zich iets genuanceerder. "Het is balen. Je gaat ervan uit dat de VAR het goed kan zien. Ik heb geen moment gedacht aan buitenspel. Als zij zien dat het buitenspel is, dan zal het zo zijn." Hoe vaak hij ook naar de beelden kijkt, hij ziet er zelf geen buitenspel in. "Ik zie dít wel, maar hét niet."

Hieronder twee screenshots van de lijnen van de VAR. Zeg het maar. Voelt Hilgers zich terecht genaaid?