Eerste elftal

Hilgers hoopt snel te debuteren: "Voel dat ik klaar ben voor het echte werk"

Hilgers hoopt snel te debuteren: "Voel dat ik klaar ben voor het echte werk"

Mees Hilgers is één van de drie spelers die vrijdagmiddag werden gepresenteerd door FC Twente. De centrale verdediger zette zijn handtekening onder een driejarig contract met een optie voor nog een extra jaar.

Het 19-jarige talent kwam in 2011 over van Sparta Nijkerk naar de voetbalacademie van FC Twente. Nu acht jaar later maakt hij definitief de overstap naar de eerste selectie van FC Twente in de hoop snel te debuteren in de eredivisie.

"Ik ben heel blij met het vertrouwen van de club voor de toekomst", zo vertelt Hilgers op de clubwebsite. "Afgelopen maanden heb ik gemerkt dat ik echt mooie stappen heb gemaakt en me als voetballer verder heb kunnen ontwikkelen. Als je elke dag met de eerste selectie op het veld staat gaat dat heel snel en pas je je sneller aan."

"Mijn eerste doel was aansluiten bij de selectie, dat is nu gelukt. Ik voel dat ik nu klaar ben voor het echte werk. Nu hoop ik dit seizoen zo veel mogelijk minuten te kunnen maken in de eredivisie."

Het debuut in de eredivisie kan wellicht sneller gemaakt worden dan verwacht. Xandro Schenk heeft FC Twente verlaten en Kik Pierie is volgens Van Wissing de komende twee weken niet inzetbaar. Ook Markelo is weggevallen waardoor Hilgers de enige overgebleven pure centrale verdediger is achter Dumic en Pleguezuelo.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties