Eerste elftal

Hilgers niet rouwig om loting tegen Fenerbahce: "Dat is extra mooi"

Hilgers niet rouwig om loting tegen Fenerbahce: "Dat is extra mooi"

Vanmiddag om 14:30 uur speelt FC Twente de eerste thuiswedstrijd van dit eredivisieseizoen. Het gepromoveerde PEC Zwolle komt op bezoek. Daarna gaan de ogen vol op Fenerbahce. Het tweeluik met de Turkse grootmacht leeft onder supporters al heel erg, maar binnen FC Twente gaat de focus eerst op de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

"Zondag moeten we de lijn doortrekken en dan moeten we wedstrijd voor wedstrijd er tegenaan", vertelt Mees Hilgers in gesprek met ESPN. "Tenminste, dat is hoe wij er wel instaan als team. Veel mensen praten over Fenerbahce. Logisch, maar wij hebben tegen elkaar gezegd dat we het wedstrijd voor wedstrijd moeten bekijken. Wat ons ook te wachten staat: we pakken elke wedstrijd één voor één."

Bij Fenerbahce komt Hilgers met een oud-teamgenoot een goede oude bekende tegen. "Jayden Oosterwolde, die bij Fener speelt, had me al een paar keer gebeld. Hij zei: tot snel. Ik ken hem persoonlijk heel goed, want ik heb altijd bij hem in het team gespeeld. Dus ik wist al voordat we überhaupt tegen hem geloot hadden wie er bij hen in het team speelden. Maar we hebben ook gekeken wie er in het team bij PEC Zwolle zitten. Dus dat zijn logische dingen. Ik heb geen rare spanning."

Toch zegt Hilgers nog wat over de wedstrijden tegen Fenerbahce. De 22-jarige verdediger is niet rouwig om de loting. "Ik denk dat het een wedstrijd is waar we kunnen zien waar we staan. Dat hebben we al wel gehad, maar bij zo'n wedstrijd is het nog duidelijker waar we aan toe zijn als team. Dus dat is extra mooi om zo'n wedstrijd te spelen. Je kan zeggen dat we pech hebben qua loting, maar uiteindelijk zouden we hen toch moeten tegenkomen dus dan is het alleen maar mooi dat we ze in de kwalificatie tegenkomen", besluit Hilgers.

Eerst is het tijd voor het thuisduel tegen PEC Zwolle. Vanmiddag om 14:30 uur wordt afgetrapt in De Grolsch Veste. De wedstrijd staat onder leiding van de ervaren arbiter Serdar Gözübüyük en wordt live uitgezonden op ESPN 1.

Voorspel FC Twente - PEC Zwolle en win onze Voetbalpool!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties