Eerste elftal

Hilgers ziet probleem bij gescout worden op jonge leeftijd: "Dat is veel in de voetbalwereld"

Hilgers ziet probleem bij gescout worden op jonge leeftijd: "Dat is veel in de voetbalwereld"

Mees Hilgers kwam in 2011 bij de jeugdopleiding van FC Twente. Als tienjarige jongen werd hij gescout en mocht hij als aanvoerder voetballen bij de club uit Enschede. De centrale verdediger doorliep de hele jeugd van de Tukkers en mocht na verloop van tijd aansluiten bij de eerste selectie. Daar is hij momenteel uitgegroeid tot vaste basisspeler. Hij blikt terug op het moment dat hij gescout werd voor FC Twente.

Hilgers werd geboren in Amersfoort en begon met voetballen bij ASC Nieuwland. "Ik verhuisde daarna naar Nijkerk en toen werd ik op mijn tiende ineens gescout door FC Twente. Ik werd eerst gescout door de regioselectie van de KNVB. Dat was van de regio Gelderland, want Nijkerk ligt in Gelderland. Amersfoort ligt in Utrecht, dus toen speelde ik eens tegen allemaal jongens die ik niet kende. Ik speelde ook tegen jongens die nu in de eredivisie spelen, zoals Thomas Beelen", begint hij bij ARK Podcast.

"Bij die regioselectie werd ik gescout door FC Twente. Toen moest ik daar door een selectie komen en ben ik na een paar keer spelen aangenomen. Ze zeiden toen dat ik in een team van twintig jongens mocht voetballen, dus dat was heel bijzonder. Toen ik daar kwam zeiden ze ook nog dat ik de aanvoerder was."

De centrale verdediger was destijds tien jaar, dus wist nog niet goed wat hem te wachten stond. "Je beseft eigenlijk nog niet echt wat je doet. Je bent op die leeftijd ook niet bezig met wat het je gaat kosten en wat je moet opgeven. Mijn ouders zaten ook niet in die wereld. Zij deden gewoon normaal werk. Zij wisten dus niet dat ik aan iets zou gaan beginnen waar je als je echt wilt slagen je er honderd procent voor moet gaan."

Dat is een probleem dat volgens Hilgers bij meer jonge voetballers gebeurd. "Dat is veel in de voetbalwereld. Ouders weten niet waar hun kind aan gaat beginnen en het kind ook niet. Uiteindelijk is het voor mij een hele zware reis geweest, maar is het wel iets dat me heeft gemaakt tot wie ik ben. Ik heb veel zelf meegemaakt, maar ook met familie en teamgenoten", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties