Eerste elftal

Hoe doen Regeer, Sampsted, Vlap en Rots het vergeleken met Smal, Brenet, Misidjan en Cerny vorig seizoen?

Hoe doen Regeer, Sampsted, Vlap en Rots het vergeleken met Smal, Brenet, Misidjan en Cerny vorig seizoen?

FC Twente heeft afgelopen zomer en flink jasje uitgedaan met het vertrek van de basisspelers Ramiz Zerrouki, Julio Pleguezuelo, Vaclav Cerny en Virgil Misidjan. Daarnaast vertrokken ook Wout Brama (gestopt), Denilho Cleonise (contract niet verlengd) en Salah-Eddine (einde huurperiode). Voor hen werden teruggehaald Youri Regeer, Carel Eiting, Alec van Hoorenbeeck, Naci Ünüvar (huur), Younes Taha en Mitchell van Bergen.

Tot overmaat van ramp verloor de kersverse trainer Joseph Oosting ook Gijs Smal en Joshua Brenet. Beide backs raakten vroeg in het seizoen geblesseerd en lagen er langere tijd uit. Een groot gemis, maar toch staat FC Twente nu hoger op de ranglijst met twee punten meer dan vorig seizoen. Een knappe prestatie, want in totaal waren Brenet, Smal, Misidjan en Cerny vorig seizoen goed voor maar liefst 30 doelpunten en 29 assists. Dat maakt een totaal van 59 (!!) beslissende acties. Maar hoe hebben de vervangers het gedaan na iets meer dan een derde van de competitie?

Sampsted vs Brenet

Sampsted heeft na twaalf speelronden net zoveel assists als Brenet vorig seizoen. Alleen scoorde Brenet naast de twee assists toen ook al drie goals. De teller van de IJslander staat in de competitie nog steeds op nul.

Regeer vs Smal

Hoewel Regeer de rol als vervanger van Smal goed invulde, kan hij ook niet tippen aan de statistieken van Smal in dezelfde periode van het vorige seizoen. Kijkend naar de eerste negen wedstrijden waarin Regeer Smal verving, scoorde hij één keer en gaf hij geen assists. Smal scoorde in dezelfde periode vorig seizoen ook één keer, maar gaf ook drie keer de beslissende voorzet.

Vlap vs Misidjan

Linksbuiten Vlap scoorde in de eerste twaalf speelronden twee keer en leverde evenveel assists. In diezelfde periode vorig seizoen scoorde Misidjan vier keer en gaf één keer een beslissende pass. Het onderlinge verschil is hier slechts één beslissende actie. Dan door naar de rechterkant waar Rots dit seizoen de vervanger is van Vaclav Cerny, de man die na dertien goals en elf assists voor zo'n acht miljoen euro werd verkocht aan VfL Wolfsburg.

Rots vs Cerny

De Tsjech stond na twaalf speelrondes op vier doelpunten en twee assists. Door een schorsing speelde hij echter maar tien van de eerste twaalf wedstrijden. Daan Rots startte dit seizoen alle twaalf wedstrijden en scoorde daarin twee keer en gaf daarnaast vijf assists. Om de verhoudingen iets beter weer te geven, kijken we hoe beslissend beide spelers zijn geweest. Cerny was in de eerste tien wedstrijden gemiddeld 0,6 keer beslissend per wedstrijd. Het verschil met Rots is minimaal. De man uit Groenlo was in de eerste twaalf wedstrijden gemiddeld 0,58 beslissend. Hoewel de cijfers van Rots niet onderdoen aan die van Cerny blijft de rechtsbuiten bij een deel van de supporters het mikpunt van kritiek.

Steijn compenseert

Maar wat zeggen de bovenstaande cijfers nu feitelijk? In de eerste twaalf wedstrijden van dit seizoen waren Regeer, Sampsted, Vlap en Rots samen veertien keer beslissend. Vorig seizoen waren Smal, Brenet, Misidjan en Cerny in diezelfde periode 20 keer beslissend. Een negatief verschil van zes. Echter is er iemand op een andere positie die dit eigenhandig compenseert. We hebben het over Sem Steijn. Na twaalf speelronden heeft hij al acht keer gescoord en gaf hij een assists. Vlap, de nummer tien van vorig seizoen, stond na twaalf duels nog op één assist en nul goals. Dit wist hij tot eigen frustratie in totaal 24 speelronden vol te houden. Daarna wist hij eindelijk weer het net te vinden en werd de zogenaamde Vloek van Vlap verbroken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties