Eerste elftal

Hoe is het met: Dylan Seys - Ooit de grote belofte van Club Brugge

Hoe is het met: Dylan Seys - Ooit de grote belofte van Club Brugge

Dylan Seys, de Belgische aanvaller die in het seizoen 2016-2017 voor FC Twente heeft gespeeld, doet sommige mensen een belletje rinkelen. Hij werd gehuurd van Club Brugge, waar hij bekend stond als een van de grote beloftes. Echter bleken dit valse beloftes, want het echt waarmaken is hem nooit gelukt. Hij speelde bij talloze clubs, maar voetbalt tegenwoordig bij het Belgische Bocholt VV, dat uitkomt in het vierde niveau van België.

Seys werd gehuurd van Club Brugge. Toen hij gehaald werd was hij niet wedstrijdfit, dus liet zijn debuut even op zich wachten. Hij speelde zijn eerste wedstrijd in de derby tegen Heracles en veroverde na de winterstop van dat seizoen ook een basisplaats. FC Twente had de optie tot koop afgedwongen en de Belgische aanvaller had hier zelf wel oren naar. Echter werd deze niet gelicht, waardoor hij aan het eind van het seizoen terugkeerde naar Club Brugge.

Na zijn huurperiode bij de Tukkers vertrok hij bij zijn voormalig werkgever uit Brugge en stapte hij transfervrij over naar RKC Waalwijk. Hij kende hier twee prima seizoenen waarin hij goed was voor 23 doelpunten en 17 assists. Echter werd zijn contract in het derde seizoen ontbonden. Hij kwam meerdere malen in opspraak door zijn overgewicht en het meezingen van Ajax-liedjes tijdens de thuiswedstrijd van RKC tegen de Amsterdammers.

In zijn seizoenen hierna maakte hij uitstapjes naar het Belgische Mouscron, Excelsior en Helmond Sport. De Belgische aanvaller twijfelde bij die laatste club om een eind te maken aan zijn carrière. Doordat hij 'mamatje' op haar sterfbed beloofd had zijn best te doen alles eruit te halen, bleef hij echter voetballen. Seys vertrok bij de club uit Helmond naar AE Kifisias. Bij de club uit Griekenland wilde hij een nieuw leven blazen in zijn carrière. Dit werd echter om zeep geholpen nadat hij zijn kruisbanden van zijn rechterknie volledig afscheurde.

Deze zomer stapte hij over naar het Belgische Bocholt VV, waar hij tot op heden onder contract staat. "Ik wil op een lager niveau opbouwen aan de weg naar boven", vertelt hij tegenover Het Belang van Limburg. Daar waar hij bij FC Twente met zeventien optreden slechts tot één goal en twee assists kwam. Staat de 27-jarige Belg na dertien wedstrijden bij zijn huidige werkgever al op elf goals en lijkt hij hiermee zijn oude vorm, van zijn seizoenen bij RKC Waalwijk, te herpakken. Of hij binnenkort zal stoppen dat lijkt niet waarschijnlijk. Hij voetbalt immers voor zijn overleden 'mamatje'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties