Eerste elftal

Hoe is het met: Vaclav Cerny - De man die voor vele miljoenen vertrok naar VfL Wolfsburg

Hoe is het met: Vaclav Cerny - De man die voor vele miljoenen vertrok naar VfL Wolfsburg

Vaclav Cerny maakte twee seizoenen geleden de overstap van FC Utrecht naar FC Twente. De club nam rechtsbuiten voor nagenoeg een miljoen over. Daarvoor werd hij al een seizoen gehuurd van de club uit Utrecht, maar raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn knie. Hij scoorde vorig seizoen maar liefst dertien doelpunten in de eredivisie en gaf elf assists, hiermee verdiende hij een transfer naar het Duitse VFL Wolfsburg.

In het seizoen van 2020-2021 werd Cerny gehuurd van FC Utrecht, hij was één van de smaakmakers bij FC Twente. Echter raakte hij begin 2021 zwaar geblesseerd aan zijn knie, maar mocht in overleg met de Domstedelingen revalideren bij de Tukkers. Later dat jaar werd hij definitief overgenomen, wat een risico was, aangezien de Tsjech halverwege zijn revalidatie was. Er werd destijds één miljoen euro betaald, wat door zijn blessure een groot risico was.

In zijn tweede seizoen bij FC Twente presteerde hij ondermaats en scoorde hij in achttien wedstrijden, waaronder vele invalbeurten, slechts eenmaal en gaf hij één assist. Het seizoen hierop brak de rechtsbuiten door, hij wist dertien keer het net te vinden en gaf daarnaast elf keer de beslissende voorzet. Deze zomer maakte Cerny de overstap naar VFL Wolfsburg, de Tukkers ontvingen zo'n acht miljoen euro.

Bij zijn debuut gaf hij direct een assist in de Duitse beker, de DFB-Pokal, en leek Cerny door te gaan waar hij bij FC Twente gebleven was. Hij scoorde twee maanden later zijn eerste goal, ook in het bekertoernooi, hiermee schakelde hij het grote Leipzig van Xavi Simons uit. Hierna scoorde hij tegen Werder Bremen zijn eerste competitiegoal, maar hier bleef het bij voor de Tsjech. Zo staat hij na in totaal vijftien wedstrijd op twee goals en één assist.

In de Bundesliga wil het nog niet echt lukken voor de rechtsbuiten. In de laatste drie wedstrijden wist hij slechts tot één invalbeurt te komen, waarbij hij maar voor zes minuten mocht voetballen. De andere duels werd hij op de bank gehouden door coach Niko Kovac. Zo lijkt hij zijn draai nog niet gevonden te hebben in de Duitse competitie en is zijn toekomst onzeker.

Naast het negatieve nieuws dat hij zijn basisplaats is verloren was er ook goed nieuws voor de Tsjech. Cerny vierde zijn goal tegen Leipzig, namelijk op een wel bekende manier. Nadat hij de bal vol het doel in jaagde, deed hij deze onder zijn T-shirt en stak zijn duim in zijn mond. De boodschap hierachter is dat zijn vriendin, Denisa Kokorova, zwanger is, hiermee wordt de oud-speler van FC Twente voor de allereerste keer vader.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties