Eerste elftal

Hoe Oosting omging met het contrast tussen zijn zieke vrouw en de successen bij RKC

Hoe Oosting omging met het contrast tussen zijn zieke vrouw en de successen bij RKC

Joseph Oosting is vanaf komend seizoen de trainer van FC Twente. De 51-jarige Emmenaar heeft het de afgelopen twee jaar uitstekend gedaan bij RKC Waalwijk. Tijdens zijn eerste seizoen in Waalwijk ging het al fantastisch. In februari kreeg Oosting privé echter slecht nieuws: zijn vrouw had uitgezaaide kanker. Het was nog maar de vraag of ze nog beter zou worden.

"Dat was zo'n enorm contrast", vertelt Oosting tegenover Brabants Dagblad over de verhouding tussen de ziekte van zijn vrouw en de successen bij RKC. "Ook Thijs (Oosting, zijn zoon die bij Willem II speelt, red.) scheurde op dat moment zijn kruisband en zat thuis bij ons. Waar ik het half jaar ervoor nog wel eens dacht: wat heb ik toch enorm veel geluk, stortte op dat moment alles in elkaar. Ik had momenten dat ik na een verloren wedstrijd dacht: wat boeit het ook?"

Als Oosting op de club was, kon hij zich daar gelukkig vol op focussen. Gelukkig ging het bij RKC wel goed. "Alleen kon ik daar niet zo veel mee. Behalve als ik alleen was. Dan ging ik een stuk lopen door de Drunense Duinen en zullen mensen wel gedacht hebben: die man spoort niet helemaal. Maar ik had dat ook even nodig om ervan te kunnen genieten. Als ik thuis met mijn vrouw was, was ik ook echt thuis. Dan ging mijn telefoon weg en gingen we wat leuks doen samen", aldus de 51-jarige Emmenaar.

Gelukkig knapte de vrouw van Oosting op. Ze kon in augustus zelfs aanwezig zijn bij de uitreiking van de prijs voor Trainer van het Jaar, waar de oefenmeester voor genomineerd was. "Zij is altijd mijn steun en toeverlaat geweest in mijn trainerscarrière. Dat zij daar bij kon zijn en even kon meegenieten, betekende veel voor me", besluit de trainer. Gelukkig is de uitzaaiing van de vrouw van Oosting inmiddels behandeld en heeft ze haar energie grotendeels weer terug, zo schrijft Brabants Dagblad.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties