Eerste elftal

Hoofdsponsor Elektramat verkocht aan mede-eigenaar HEMA

Hoofdsponsor Elektramat verkocht aan mede-eigenaar HEMA

Eind juni werd Elektramat gepresenteerd als de nieuwe hoofdsponsor van FC Twente. Het Enschedese bedrijf tekende een contract voor twee seizoenen en werd daarmee de opvolger van Pure Energie. Oprichter Ruud Pierik en mede-eigenaar Mike van Klaveren hebben besloten om het bedrijf te verkopen. De Amsterdamse investeringsmaatschappij Parcom heeft nu de meerderheid van de aandelen in bezit.

Pierik en Van Klaveren houden een minderheidsbelang en blijven actief voor Elektramat. Omdat het bedrijf ook internationaal haar slag wil slaan werd besloten om te kijken naar een nieuwe investeerder. Deze is in Parcom gevonden. Het bedrijf heeft tevens belangen in Royal TenCate, HEMA en Hunkemöller.

"De verdere groei in België, maar ook stappen naar Duitsland en zelfs verder Europa in, staan in ons routeboek voor de lange termijn. Om de juiste keuzes te maken als het gaat om deze expansie, inclusief alle bijkomende facetten, hebben wij de stap gezet met Parcom de samenwerking aan te gaan”, aldus Mike van Klaveren in gesprek met Gerben Kuitert van de Tubantia.

De overname van de meerderheid van de aandelen zal geen gevolgen hebben voor de overeenkomst tussen FC Twente en Elektramat. Het bedrijf zal minimaal tot 1 juli 2025 hoofdsponsor blijven en zichtbaar zijn op de voorkant van het Twente-shirt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties