Eerste elftal

Hugo Borst verwacht racistische 'holbewoner' huilend in de rechtbank

Hugo Borst verwacht racistische 'holbewoner' huilend in de rechtbank

Hugo Borst heeft met afschuw gereageerd op het incident dat na de wedstrijd FC Twente - Ajax plaatsvond. Van afstand maakte een 16-jarige jongen Ajax-spits Brobbey uit voor 'kankeraap'. De persoon in kwestie probeerde nog op te gaan in de menigte, maar tevergeefs. Hij werd staande gehouden en zijn gegevens werden genoteerd. De grote vraag is wat er nu met de jongen in kwestie gaat gebeuren. Borst denkt wel te weten hoe het zal gaan.

"Holbewoner uit regio Twente scheldt een getalenteerd mens uit voor ‘kankeraap’. Onvoorstelbaar. Het gebeurde vorig seizoen exact zo! Zelfde wedstrijd. Andere holbewoner. Zelfde mens. Brian Brobbey. De spits van Ajax werd racistisch bejegend. Vorig jaar sprong collega Steven Berghuis in de bres voor Brobbey en gaf de holbewoner klappen."

"FC Twente heeft nu kordaat opgetreden, wordt gezegd", vervolgt Borst zijn relaas in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Technisch directeur Arnold Bruggink heeft in de Ajax-bus excuses gemaakt, de holbewoner heeft een stadionverbod gekregen van de club. Maar FC Twente had er natuurlijk alles aan moeten doen om te voorkomen dat de holbewoner zo dichtbij kon komen."

Direct na de wedstrijd liet Ajax weten aangifte te gaan doen bij de politie en dat gebeurde maandagochtend dan ook. "Ajax heeft aangifte gedaan bij de politie. Benieuwd wat dat strafrechtelijk voor gevolgen heeft. Ik vermoed drie dagen taakstraf in plaats van onvoorwaardelijk een maand de bak in en 10.000 euro boete. De holbewoner treffen we vast huilend en berouw fakend in de rechtbank aan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties