Eerste elftal

Hulde voor indrukwekkende acties Vak-P: "Maar zonde dat het daarna weggaat"

Hulde voor indrukwekkende acties Vak-P: "Maar zonde dat het daarna weggaat"

De supporters van Vak-P pakten zondag weer uit met een geweldige sfeeractie voorafgaand aan de Twentse derby. Onder het motto 'Eier tikk'n en de fik d'r in' werd aan prachtig spandoek getoond (foto). Op het spandoek zijn veel details te zien, van een Calimero tot Obelix met een mandje met beugels Grolsch in de hand. Een erg creatief spandoek van de supporters.

Fardau Wagenaar heeft complimenten over voor de sfeeractie. "Het was prachtig", vertelt ze bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Ik heb heel lang Heracles gevolgd, dus het is echt niet dat ik totaal partijdig ben ofzo, maar ik moet dan lachen om de creativiteit van Vak-P." Ze noemt de Calimero en het mandje met bier, maar weet niet zo goed wat de haas met het Heracles-shirt aan de rechterkant doet.

Wagenaar vraagt zich af of het Bultje, de mascotte van Heracles, is. Leon ten Voorde denkt iets anders. "Ik denk een angsthaas die het stadion wordt uitgejaagd." Wagenaar moet lachen. "Elke interpretatie is mogelijk. Het was wel heel gaaf."

Ook Ten Voorde vond het mooi. "Vak-P staat bekend om hun tifoacties in heel Nederland. Die zijn op dat gebied gewoon heel creatief. Die jongens zijn echt al tijden bezig met zo'n wedstrijd. Bij wijze van spreken zijn ze nu al met ideeën bezig over de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Volendam, ik noem maar wat." Hoe lang zijn ze bezig met zo'n doek? "Wel weken, dat is een heel proces. Via een computer wordt dat ook getekend."

Wagenaar vindt het indrukwekkend. "Het is heel groot en je gebruikt hem maar heel kort." Dat vindt Ten Voorde jammer. "Zonde, hè, want daarna gaat het echt weg." Wagenaar heeft een voorstel. "Je moet een expositie maken van die doeken." Dat kan volgens Ten Voorde niet. "Die doeken bestaan volgens mij niet meer. Met het oprollen raken ze ook beschadigd, komen er scheuren in, dus het is echt voor eenmalig gebruik", besluit Ten Voorde.

1000040332

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties