Eerste elftal

Humor: Twente- en Vitesse-supporters plagen elkaar, prachtige zelfspot bij thuisfans

Humor: Twente- en Vitesse-supporters plagen elkaar, prachtige zelfspot bij thuisfans

In 2018 degradeerde FC Twente in het GelreDome door met 5-0 te verloren van Vitesse. De supporters van de thuisclub vonden het destijds leuk om FC Twente daar wat mee te plagen. Het stier van het Jupiler-logo verving op een spandoek de Twentse ros in het logo van de Tukkers en de teksten 'Vak-P afscheidstournee' en 'Jongens, het is maar een spelletje...' waren te lezen op de Zuidtribune. Geplaag van de Twentse kant kon natuurlijk niet uitblijven nu de degradatiezorgen groot zijn bij Vitesse.

De supporters van FC Twente hadden hiervoor meerdere spandoeken voorbereid, waren het niet dat deze werden afgepakt bij het uitvak van het GelreDome. De reden hiervoor is niet bekend. De supporters konden echter nog wel de tekst 'Vak-P afscheidstournee' op dezelfde manier laten zien als de Vitessenaren zes jaar geleden deden. Daarnaast klonk na de wedstrijd 'Auf wiedersehen' en 'Nooit meer naar Arnhem toe' na de wedstrijd vanuit het uitvak.

Op hun beurt nemen de aanhangers van Vitesse hun verlies, zo blijkt wel uit de zelfspot vanaf de tribunes. Waar in 2018 nog 'Jongens, het is maar een spelletje...' te lezen was, stond de tekst ', maar je kunt niet altijd zes gooien...' nu op een spandoek, waarbij een emoji met een knipoog te zien was. Daarnaast kwamen de supporters nog met de boodschap 'Eredivisie of KKD, kom liever uut Ernem dan Enschede'. Het geplaag over en weer en de zelfspot zijn te zien in onderstaande berichten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties