Eerste elftal

In beeld: Riga FC wint nipt met tien man, Tadic mist strafschop bij Fenerbahce

Donderdag gaat FC Twente proberen om voor het tweede seizoen op rij de play-offs te bereiken van de Conference League. Vorige week donderdag won de ploeg van Joseph Oosting de eerste confrontatie in Enschede eenvoudig met 2-0 en het is nu zaak het zakelijk af te maken. Maar wat deed de tegenstander Riga FC afgelopen weekend? We zochten het voor je op.

Na de nederlaag tegen FC Twente speelde Riga FC afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen middenmoter Metta/LU. Tegen de verwachtingen in werd het een nipte overwinning voor de huidige koploper van Letland. Onder het toeziend oog van slechts 783 toeschouwers werd slechts 1-0 door een treffer in de 44e minuut van Nguena. Ook liep de ploeg schade op, want Ngom moest met rood het veld verlaten. Hij kreeg in de 76e minuut zijn tweede gele kaart. Hiervan zal FC Twente niets merken, want de schorsing geldt alleen voor de competitie.

Ook kijken we alvast met een schuin oog naar de mogelijke tegenstander in de play-offs, Fenerbahce. De ploeg van Dusan Tadic en Jayden Oosterwolde won thuis nipt met 2-1 van laagvlieger Gaziantep. De bezoekers kregen al na 23 minuten een rode kaart, maar in plaats van de 2-0 voorsprong uit te breiden scoorde Gaziantep in blessuretijd van de eerste helft de aansluitingstreffer. In de tweede helft miste Tadic nog een strafschop. Oosterwolde viel in de 34e minuut in voor Osayi-Samuel.