Eerste elftal

In China woonachtige supporter verlengt: "Nooit overwogen mijn kaart op te zeggen"

In China woonachtige supporter verlengt: "Nooit overwogen mijn kaart op te zeggen"

15.080 supporters hebben ondanks het feit dat FC Twente komend seizoen in de eerste divisie speelt na het desastreus verlopen seizoen besloten om de club trouw te blijven. Nadat er eerder al het verhaal was van een 75-jarige Canadees die een seizoenkaart kocht is er nu ook het bijzondere verhaal van supporter Niek Hammer.

Sinds twee jaar woont Hammer met zijn gezin in China en ondanks dat hij woonachtig is in China, en dus het overgrote deel van de thuiswedstrijden moet missen, besloot hij zijn seizoenkaart te verlengen.

“Ik heb nooit overwogen om mijn kaart op te zeggen”, zegt Hammer op de website van FC Twente. “In Het Diekman Stadion was ik al seizoenkaarthouder en ik heb vele hoogtepunten van FC Twente mee mogen maken", vervolgt Hammer die al 28 jaar samen met zijn vader een seizoenkaart van FC Twente heeft.

In het jaar 2000 ging de FC Twente-supporter werken voor de Japanse hotelketen 'Hotel Okura'. “Dat was in Amsterdam en kon ik gewoon naar de wedstrijden van FC Twente toe. Twee jaar geleden ben ik ‘getransfereerd’ naar Hotel Okura in Macau waar ik als General Manager verantwoordelijk ben voor de dagelijkse leiding & bedrijfsvoering."

[google]

"Doordat ik nu in China werk heb ik de laatste tijd bij slechts één wedstrijd in De Grolsch Veste kunnen zijn. Nu maken familie en vrienden gebruik van mijn kaart, zie het als loyaliteit aan de club, die diep in mij verankerd zit en altijd zal blijven ongeacht waar ik op de wereld woon.”

Er is een groot tijdverschil tussen Nederland in China, waardoor Hammer bij avondwedstrijden middenin de nacht op moet staan. “Dat zal komend seizoen ook zo zijn als we op vrijdagavond spelen. Het bezorgt mij een gebroken nacht, maar het maakt het wel extra speciaal om je club te volgen", besluit hij.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties